Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Opening Elfendeurtjesroute groot succes

Geplaatst: 16-10-2019

Zaterdag 12 oktober 2019 was het zover; de opening van de Elfendeurtjesroute bij Buitencentrum Oostvaardersplassen, speciaal voor kinderen van 2 tot 5 jaar. De route werd door wethouder Ed Rentenaar geopend in het bijzijn van tientallen enthousiaste kinderen en verzorgers.

Tas met toverstaf

De Elfendeurtjesroute is uitgezet in het Hollandse Hout. Bij de balie van Buitencentrum Oostvaardersplassen (Kitsweg 1, Lelystad) kunnen tegen betaling (€ 5,-) tasjes worden gehaald met een echte toverstaf, wat lekkers met wat drinken en een kleine verrassing. Daarmee kunnen kinderen op pad langs de elfendeurtjes. Bij elk deurtje hoort een opdracht.

Stimuleringsregeling

Wethouder Ed Rentenaar: "Dit is het tweede initiatief dat gebruik heeft gemaakt van de Stimuleringsregeling. Het is een leuke familieactiviteit die bijdraagt aan het verhaal van Lelystad, hoofdstad van de nieuwe natuur. Jong en oud maken kennis met de mooie natuur die Lelystad te bieden heeft. De Elfendeurtjesroute loopt door het Hollandse Hout en ligt naast de Oostvaardersplassen, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. Het is een prachtig natuurgebied. We hebben een mooi toeristisch product erbij dat ervoor zorgt dat Lelystad steeds leuker wordt om te bezoeken. Lelystad wordt steeds meer een vanzelfsprekende bestemming waar bezoekers vaker willen terugkomen. Ik ben dan ook blij dat we aan Staatsbosbeheer Lelystad de Stimuleringsregeling verstrekt hebben."

Geslaagde middag

Tijdens de opening konden kinderen zich laten schminken, was er volop eten en drinken en natuurlijk liepen er bij de route ook echte elfjes om de kinderen te begeleiden. Al met al was er een opkomst van bijna 400 kinderen en verzorgers. De medewerkers kijken terug op een geslaagde middag vol toverplezier.