Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

In gesprek over de toekomst van Lelystad

Geplaatst: 3-10-2019

September stond in het teken van de Omgevingsvisie voor Lelystad. Bij LelySTART, in het stadhuis en in verschillende wijken gingen inwoners in gesprek met ambtenaren over de toekomst van onze stad. De meningen en ideeën helpen de gemeente bij het opstellen van de Omgevingsvisie, een document waarin de ambities en beleidsdoelen voor de leefomgeving worden vastgelegd.

Creatief en laagdrempelig meedenken

Tijdens LelySTART kon gedraaid worden aan het “Rad van de toekomst” en werden er vragen gesteld over verschillende thema’s zoals wonen, werken, onderwijs, cultuur en de identiteit van onze stad. Tips en wensen die uit het gesprek naar voren kwamen, konden achtergelaten worden op een bouwblokje, om samen te bouwen aan de toekomst van Lelystad. Tijdens de gesprekken in de buurt ging het over hoe tevreden de inwoners zijn met hun buurt. De lezing ‘Lelystad in 2040’ ging niet alleen over de toekomst, maar juist ook over de unieke geschiedenis van Lelystad. 'Een stad die zelfverzekerd de toekomst wil binnentreden, moet trots zijn op haar geschiedenis' aldus Zef Hemel, bijzonder hoogleraar Grootstedelijke vraagstukken aan de Universiteit van Amsterdam, die de lezing verzorgde.

De Omgevingsvisie van Lelystad

Wethouder stedelijke ontwikkeling, cultuur & Omgevingswet Peter Schot: ‘Lelystad is vorig jaar met haar inwoners, bedrijven en partners gestart met het maken van een Omgevingsvisie. Stap voor stap brengen we in kaart hoe we in de toekomst in Lelystad willen wonen, werken en recreëren. We blijven ook de komende tijd in gesprek over de toekomst van onze stad en de keuzes die we daarvoor moeten maken.’

Meedenken en meewerken?

Wilt u ook met ons meedenken over en meewerken aan de toekomst van Lelystad? Geef u dan op voor de nieuwsbrief Omgevingswet op www.lelystad.nl/omgevingswet. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten rond de Omgevingswet. Het eerstvolgende belangrijke moment is het vaststellen van een Koersdocument door het college, waar de gemeenteraad vervolgens een besluit over zal nemen.