Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Eerste Poëzie-estafette in Lelystad

Geplaatst: 30-10-2019

Zondag 27 oktober 2019 vond de allereerste Poëzie-estafette Lelystad plaats. Maar liefst 30 dichters uit Lelystad, Flevoland, Nederland en België waren aanwezig. Er waren allerlei vormen in de poëzie, wat de estafette tot een wervelend gebeuren maakte. Wethouder Ed Rentenaar opende de poëzie estafette met een kort gedicht. Hierna was de dichter Joost Baars aan het woord. Hij won in 2018 de laatste VSB Poëzieprijs, de grootste poëzieprijs in Nederland.

De presentatie werd verzorgd door Thomas Gerla, ex-stadsdichter van Lelystad. Na het optreden van Joost Baars begon de voorstelling, die het karakter had van een echte estafette. Via het doorgeven van "de estafettestok" aan de dichters die allen een passende badge (met logo) droegen, voltrok zich het gebeuren. Het enthousiasme van de bezoekende dichters en het publiek, was ondanks het volle programma groot en de organisatie werd geadviseerd om van de Poëzie-estafette Lelystad een terugkerend evenement te maken. De organisatie zal zich hierover op korte termijn beraden.

Dichterlijk karakter

Als activiteit sluit de Poëzie-estafette Lelystad aan bij het dichterlijke karakter van de stad Lelystad en biedt zij de mogelijkheid aan dichters in Lelystad om zich te manifesteren in een nationaal gezelschap van dichters.

De Poëzie-estafette werd georganiseerd door Lucia Silder, Marian van Gog en Juul Baars (stadsdichter Lelystad), in samenwerking met Ron van Rees van het Utopodium.