Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Brexit: wat zijn de gevolgen voor Britse burgers die in Lelystad wonen?

Geplaatst: 22-10-2019

Heeft u de Britse nationaliteit en woont u in Lelystad? De Brexit heeft gevolgen voor de meeste Britse burgers en hun familieleden die in Lelystad, of een andere stad in Nederland, willen blijven wonen.

Verblijfsrechten

Bent u Brits staatsburger en woont u in Nederland? Het Verenigd Koninkrijk blijft een EU-lidstaat tot de Brexit. Dit betekent dat u tot die datum EU-burger blijft. Wat uw verblijfsrechten na deze datum zijn, hangt af van de uitkomst van de lopende onderhandelingen. Zowel een deal als geen deal hebben invloed op uw verblijfsrecht. Kijk op de website van de IND voor de laatste informatie over de Brexit en de gevolgen daarvan voor Britse burgers in Nederland.

Post van de IND

De Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) informeert Britse burgers. De IND stuurt brieven naar het adres waar u op dit moment  bij de gemeente staat geregistreerd in de Basisregistratie personen (BRP).

Stand van zaken

Wat is de stand van zaken rond de Brexit? Het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) wil de Europese Unie verlaten. Deze zogeheten Brexit vindt, afhankelijk van besluitvorming in het Verenigd Koninkrijk, in principe plaats op 31 oktober 2019. Deze terugtrekking (Brexit) heeft gevolgen voor de meeste onderdanen van het Verenigd Koninkrijk en hun familieleden die in Nederland willen blijven wonen. Kijk voor meer informatie over het onderhandelingsproces en tussentijdse akkoorden op Rijksoverheid.nl/Brexit.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Op verschillende websites vindt u meer informatie over de Brexit en de gevolgen daarvan voor Britse burgers die in Nederland wonen: