Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wethouder Sparreboom geeft startsein voor Groene Schouw

Geplaatst: 21-11-2019

Op donderdag 21 november 2019 heeft wethouder Sparreboom het startsein gegeven voor het bouwproject ‘Groene Schouw’ in Lelystad. Het gaat om de bouw van in totaal 14 woningen. De woningen worden gerealiseerd in de bestaande stad, op de grens van de woonwijken Schouw en Gondel. Dat is conform het gemeentelijk beleid om ‘onafgemaakte plekken’ te benutten voor woningbouw. Hegeman Bouwteam heeft op het voormalige terrein van Handbalvereniging Lelystad een plan ontworpen voor 8 twee-onder-één-kapwoningen en 6 vrijstaande woningen.

Profiteren van gemakken

Bewoners profiteren straks van de gemakken van een reeds aangelegde wijk, dichtbij enerzijds het stadshart met alle voorzieningen van een provinciehoofdstad, anderzijds bij het kustgebied van Markermeer/IJsselmeer. ‘’Groene Schouw wordt een mooie beschutte woonstraat, in een groene woonomgeving en met alle voorzieningen op loop- of fietsafstand’’, zegt Janneke Sparreboom, wethouder Wonen van de gemeente Lelystad. ‘’De kleinschaligheid, de ruime kavels en de vrijheid om vrij te ontwerpen geven dit project een uniek karakter’’.

Nog enkele kavels beschikbaar

Dit krijgt een extra dimensie, omdat de bewoners er hun eigen inbreng en woonsmaak in terug gaan zien. De kopers van een kavel in de Groene Schouw hebben de kans benut, om samen met Hegeman Bouwteam, zelf hun droomhuis te ontwerpen. Er zijn nog enkele kavels beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op www.hegemanbouwteam.nl/groeneschouw en een afspraak maken met Hegeman Bouwteam. Wethouder Sparreboom legde als officiële handeling de eerste vloer, samen met de bewoners van een van de vrijstaande woningen. Daarmee werd de bouwstart gevierd en is het nu aan de bouwers om steen voor steen de droomhuizen tot leven te laten komen.