Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwe partners voor Werkbedrijf Lelystad

Geplaatst: 15-11-2019

Tijdens een bijeenkomst bij Toms Creek zijn 11 werkgevers benoemd tot Partner van Werkbedrijf Lelystad (WBL). Wethouder John van den Heuvel overhandigde samen met de directeur van WBL, Onno Vermooten, het bijbehorende certificaat met muurschild.

Toegang tot arbeidsmarkt

Toms Creek en de andere partners van WBL zijn ondernemingen die zich op maatschappelijk verantwoorde wijze inspannen voor Lelystad. Dit door het bevorderen van de toegang tot de arbeidsmarkt voor diegenen die daarin worden belemmerd. Denk aan het bieden van een arbeidsplaats in het bedrijf, het geven van een ontwikkelkans bij uitvoering van overheidsopdrachten van de gemeente of door het op andere wijze ondersteunen van de maatschappelijke opdracht.

Iedereen doet mee

Aan de bijeenkomst gingen al 12 andere bijeenkomsten vooraf. Daaruit blijkt dat al veel werkgevers uit Lelystad een kans bieden aan stadsgenoten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij maken zich sterk voor een groeiende regionale economie waarin iedereen meedoet en niemand langs de zijlijn staat. Reden voor WBL om ze tot Partner Werkbedrijf Lelystad te benoemen.