Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwe expositie in het stadhuis

Geplaatst: 21-11-2019

Dinsdagavond 19 november 2019 opende wethouder Peter Schot de expositie amateurkunst in het stadhuis. De expositie, die te zien is tot 3 januari 2020, bestaat uit kunstwerken van de sociaal geëngageerde amateurkunstenaars: Marcia van der Mee Kaldenbach (buschauffeur) en Marco Kaldenbach (wijkagent) en schilderijen van kunstenaars die zich verbonden hebben met Utopodium.

Amira

Het schilderij van Amira, de winnares van Holland's Got talent in 2013, heeft Marcia gemaakt in opdracht van Jos Koenders. Samen met Amira heeft hij de Stichting Gelukskinderen opgericht. Een stichting die zich inspant om speelplaatsen in de armste wijken van Zuid-Afrika te bouwen. Daarvan zijn er ondertussen 13 geopend. Het schilderij zal op 30 november in Turnhout geveild worden en de opbrengst komt geheel ten goede aan de stichting. Naast de werken van Marcia en Marco is er werk te zien van Hendrik Teulen, Piet van Rees, Malou Kamstra, Mattie Goedegebuur en Jan Veldhuizen. Allen verbonden aan Utopodium.

Bezichtigen

De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met het stadhuis en de Intendant Amateurkunst van Kubus. De expositie is tijdens openingsuren van het stadhuis te bezichtigen tot 3 januari 2020.