Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Leerlingen Aeres VMBO op sollicitatiegesprek bij wethouder Onderwijs

Geplaatst: 18-11-2019

Het Aeres VMBO Lelystad kreeg vanmorgen hoog bezoek. De wethouder van Onderwijs in Lelystad, Elly van Wageningen, kwam langs om sollicitatiegesprekken te oefenen met leerlingen uit klas 4.

Zij was niet de enige gast; er kwamen medewerkers van acht verschillende bedrijven over de vloer om sollicitatiegesprekken te oefenen met in totaal 138 leerlingen. Deelnemers waren onder andere Sander Kiezebrink, manager van het Apollo Hotel en Sandra Kamp, voorzitter van Vereniging Bedrijfskring Lelystad.

Serieus

Van Wageningen: “Ik vond het bijzonder om te zien hoe serieus de leerlingen het namen. Iedereen was goed voorbereid en had van tevoren een cv en sollicitatiebrief gemaakt. Omdat er allerlei mensen van verschillende bedrijven naar ze toe komen, voelen ze zich ook serieus genomen. Ze voelen zich belangrijk, en dat zijn ze ook. We hebben ze hard nodig, zij zijn de toekomst van Lelystad. Die toekomst zie ik positief tegemoet.”

De sollicitatietraining is een terugkerend project op de school aan de Tjalk. Leerlingen leren een cv te maken, een sollicitatiebrief te schrijven en een sollicitatiegesprek te voeren. Het doel is om ze voor te bereiden op een goede start op de arbeidsmarkt.

JINC

Dit project organiseert de school samen met JINC. Deze organisatie zet zich in om jongeren te helpen op weg naar werk. Hun streven is om het talent van de jongeren hun toekomst te laten bepalen, en niet hun achtergrond. Van Wageningen: “JINC zorgt voor een goede koppeling tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, iets waar beide partijen veel baat bij hebben.”