Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Burgemeestersontbijt op Stadhuis

Geplaatst: 7-11-2019

Ter gelegenheid van het Nationaal Schoolontbijt kwamen leerlingen van groep 5/6 van basisschool Ichthus donderdagochtend 7 november ontbijten met loco-burgemeester Janneke Sparreboom. In het bedrijfsrestaurant van het stadhuis stond een feestelijk en gezond ontbijt klaar.

Loco-burgemeester Janneke Sparreboom onderstreepte het belang van een goede, gezonde start van de dag. Een gezond ontbijt brengt de stofwisseling op gang, zorgt ervoor dat kinderen zich beter kunnen concentreren op school en draagt bij aan het voorkomen van voortijdig schooluitval.

Gezonde School

Basisschool Ichthus heeft het vignet Gezonde School behaald, dat betekent dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen, waar het gaat om gezondheid op school. Zo zorgt de school voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en de sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

17e keer

Het Nationaal Schoolontbijt wordt dit jaar voor de 17e keer georganiseerd. In totaal ontbijten in ruim 250 gemeenten schoolklassen met hun burgemeester.