Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Onthulling social sofa op Groene Velden door wethouder Nelly den Os

Geplaatst: 15-5-2019

Op de Groene Velden staat sinds zaterdag 11 mei jl. een social sofa. De onthulling van de artistieke bank werd gedaan door wethouder Nelly den Os in aanwezigheid van een groot aantal buurtbewoners. ‘Om de mensen in de buurt beter te leren kennen, kwam ik op het idee van de social sofa’, vertelt initiatiefneemster Ina Sweep. In samenspraak met Mensen Maken de Buurt werd een plan van aanpak gemaakt en een geschikte plek voor de social sofa gezocht. Nu staat er op een mooie plek op de Groene Velden een prachtige bank, beplakt met ontelbare mozaïek steentjes.

Doorzettingsvermogen

Wethouder Nelly den Os prees het doorzettingsvermogen van de initiatiefneemster en de bewoners die twee jaar lang elke week aan de bank hebben gewerkt. Naast een mooie bank als pleisterplaats voor bewoners, bezoekers en recreanten, is ook iets anders moois ontstaan. Een gevoel van saamhorigheid en een plek om elkaar te ontmoeten. Waarbij de kans groot is dat als er echt iets is, buren ook voor elkaar klaar kunnen staan. Dat is wat Mensen Maken de Buurt meerwaarde geeft.

Mensen Maken de Buurt

Met de campagne Mensen Maken de Buurt ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren, zijn welkom. Ideeën kunnen gemaild worden naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of telefonisch gemeld bij de ideeënmakelaar of bewonersconsulent. Dit kan via telefoonnummer 14-0320. Ook kan het idee ingediend worden op de website. Op de website is ook meer informatie te vinden over de campagne en over lopende projecten in de stad.