Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

23 mei stemmen in de nieuwe terminal Lelystad Airport

Geplaatst: 13-5-2019

Op donderdag 23 mei zijn in Nederland de Europese verkiezingen. Iedereen die achttien jaar of ouder is, de Nederlandse nationaliteit heeft of zich als EU-burger heeft laten registreren, heeft een stempas ontvangen en kan zijn of haar stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement. In Lelystad is de nieuwe terminal van Lelystad Airport aangewezen als bijzondere stemlocatie.

Unieke kans

Gemeente Lelystad en Lelystad Airport maken het mogelijk om op 23 mei 2019 te stemmen in de nieuwe terminal van Lelystad Airport. Mensen die werken op Lelystad Airport of Lelystad Airport Businesspark kunnen dichtbij hun werk stemmen. Daarnaast is het voor inwoners van Lelystad en voor mensen van buiten Lelystad een unieke kans om een kijkje te nemen in de ontvangsthal van de nieuwe terminal. Lelystad Airport laat op verschillende panelen in de terminal de ontwikkeling van de luchthaven en de uiteindelijke inrichting van de terminal zien. Er is geen mogelijkheid om andere ruimtes dan de ontvangsthal van de luchthaven te bezoeken. Stemmen op Lelystad Airport kan tussen 07.30 en 21.00 uur

Niet-Lelystedelingen moeten op tijd een kiezerspas aanvragen

Voor mensen die niet woonachtig zijn in Lelystad en hun stem willen uitbrengen op Lelystad Airport geldt dat zij bij hun eigen gemeente een kiezerspas moeten aanvragen om te kunnen stemmen in een andere gemeente. Op de stempas die stemgerechtigden thuis hebben ontvangen staat hoe zo’n kiezerspas kan worden aangevraagd. Een schriftelijke aanvraag dient uiterlijk 20 mei bij de gemeente aanwezig te zijn. Een kiezerspas aanvragen op het gemeentehuis kan tot woensdag 22 mei 12.00 uur.