Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Gemeente Lelystad houdt belastingspreekuren van 26 februari t/m 8 maart 2019

Geplaatst: 28-2-2019

Deze week hebben inwoners de gecombineerde belastingaanslag ontvangen. De belastingaanslag omvat de lokale belastingen die de gemeente heft: de onroerende zaakbelasting (OZB), de afvalstoffenheffing, de rioolheffing en eventueel de hondenbelasting. Voor inwoners en ondernemers met vragen over hun gecombineerde belastingaanslag houdt de gemeente belastingspreekuren in het stadhuis. Van 26 februari 2019 tot en met 8 maart 2019 kunnen inwoners en ondernemers tussen 09:00 uur en 16:00 uur met hun vragen terecht op het belastingspreekuur.

Belastingspreekuur

Van 26 februari tot en met 8 maart kunnen inwoners en ondernemers met vragen over de gecombineerde belastingaanslag terecht op de spreekuren in het stadhuis. Tussen 09:00 uur en 16:00 uur staan belastingmedewerkers paraat bij de balies van Werk, Inkomen en Zorg in de hal van het stadhuis. Een afspraak maken is niet nodig, het spreekuur is op vrije inloop. Inwoners en ondernemers kunnen hun belastingvragen ook telefonisch stellen aan de belastingmedewerkers via telefoonnummer 14 0320.

Bezwaar maken tegen WOZ-waarde

De gemeente doet haar best de WOZ-waarde zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. In de pers verschijnen regelmatig berichten over WOZ-bureaus die als belangenbehartiger voor de inwoner bezwaar maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde. Als inwoners van mening zijn dat de WOZ-waarde niet klopt, kunnen inwoners hiervoor ook rechtstreeks terecht bij de gemeente. Bijvoorbeeld door langs te komen op het belastingspreekuur, of door een bezwaar in te dienen via www.lelystad.nl/belastingwijzer. De WOZ-waarde is voor gemeenten de basis voor het bepalen van het bedrag van de onroerende-zaakbelastingen, maar ook onder meer de Waterschappen en de Belastingdienst maken gebruik van deze WOZ-waarde voor hun heffingen.

Digitale Belastingbalie

Inwoners en ondernemers kunnen hun belastingzaken met de gemeente online regelen via de Digitale Belastingbalie. Deze is te vinden op de website www.lelystad.nl/belastingwijzer. Via de Digitale Belastingbalie kunnen inwoners o.a. hun aanslag inzien, een taxatieverslag opvragen, bezwaar indienen, een automatische incasso afgeven en hun hond af- of aanmelden voor de hondenbelasting. Om belastingzaken met de gemeente digitaal te regelen, is het handig om de DigiD inloggegevens bij de hand te hebben. Inwoners die een DigiD inlognaam willen aanvragen of hun wachtwoord zijn vergeten, kunnen dit regelen via de Digitale Belastingbalie op www.lelystad.nl/belastingwijzer.  

Meer weten?

Meer informatie over bijvoorbeeld de tarieven van 2019, uitleg van begrippen en betalingsmogelijkheden is te vinden op www.lelystad.nl/belastingwijzer.