Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Kruising Geldersedreef - Zuigerplasdreef krijgt verkeerslichten

Geplaatst: 11-12-2019

De gemeente Lelystad gaat verkeerslichten plaatsen op de kruising van de Geldersedreef en Zuigerplasdreef. Dit naar aanleiding van de toenemende verkeersdrukte op dit kruispunt. De werkzaamheden duren tot 20 december 2019.

Vergroten veiligheid

Door de toenemende verkeersdrukte ontstaan er in de huidige situatie lange wachtrijen bij deze kruising, waardoor verkeersdeelnemers meer risico nemen. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Het plaatsen van verkeerslichten op dit kruispunt vergroot de verkeersveiligheid. Daarnaast staat op sommige afslagen veel verkeer te wachten. Optimale afstelling van de verkeerslichten zorgt voor een verbetering van de doorstroming. Er is gekozen voor verkeerslichten op deze locatie, omdat dit een effectievere en goedkopere oplossing is dan de aanleg van een rotonde.

Toekomst vaste oplossing

In het ontwerp voor de verkeerslichten is er rekening mee gehouden dat er op termijn een extra aansluiting op de kruising kan komen naar de campuszone, maar hiervoor zijn nu nog geen concrete plannen.

De werkzaamheden

De voorbereidende werkzaamheden zijn 6 december 2019 gestart. De werkzaamheden zijn volgens planning 20 december 2019 klaar. De hinder zal minimaal zijn, omdat de weg niet wordt afgezet. Er wordt alleen een snelheidsbeperking ingesteld en in een aantal gevallen een korte omleiding.