Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nijntje-sticker op bus: "Wij gaan weer naar school"

Geplaatst: 28-8-2019

Met de start van het nieuwe schooljaar is het voor kinderen weer wennen om naar school te fietsen met meer verkeer op de weg dan in de zomervakantie. Ook automobilisten moeten weer wennen. We roepen daarom in deze periode de automobilisten en andere verkeersdeelnemers op, om meer rekening te houden met fietsende scholieren in het verkeer. Ook dit jaar vraagt de gemeente Lelystad hier aandacht voor door, in samenwerking met Arriva, een sticker van Nijntje met de tekst “Wij gaan weer naar school” achter op de bus te plaatsen.

Meer verkeer

Na de zomervakantie vallen er bijna twee keer zo veel verkeersslachtoffers onder de scholieren als in de rest van het jaar. Automobilisten en scholieren moeten weer wennen aan elkaar in het verkeer. Wethouder Ed Rentenaar: "We willen allemaal dat onze kinderen veilig van huis naar school kunnen gaan en weer terug. Met deze stickeractie achter op de bus vragen we aan alle verkeersdeelnemers om met elkaar rekening te houden. Zeker in deze tijd, waar na een rustige periode in het verkeer, het weer drukker wordt."

Iedereen kan helpen

Automobilisten kunnen rekening houden met fietsende scholieren door op tijd te vertrekken en daardoor minder gehaast en dus niet te snel te rijden. Verder helpt het, zeker in de schoolomgeving, om niet de telefoon te checken of nog een telefoontje te plegen. Daarnaast kunnen ouders en verzorgers vaker de kinderen te voet of met de fiets naar school brengen. Met deze maatregelen kan aan het begin van het schooljaar worden voorkomen dat er meer ongevallen plaatsvinden.

Partners

De "Wij gaan weer naar school"-campagne is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Flevoland.