Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Muzikale overstap op Station Lelystad

Geplaatst: 16-8-2019

Lelystad heeft haar eigen Lowlands. De bands en acts die op Lely Road To Lowlands Paradise stonden, heetten donderdag 15 augustus 2019 niet alleen de Lowlandsgangers muzikaal welkom, maar zorgden ook in het Stadshart voor een Lowlandssfeertje.

Gastvrij en gezellig

Aan de honderden Lowlandsgangers die overstapten op Station Lelystad van trein naar pendelbus, liet Lelystad zien hoe gastvrij de stad is. Wethouder Cultuur Peter Schot hielp de reizigers een handje en bracht hun bagage persoonlijk met een golfkar naar de bus. Ondanks de voorspellingen was het droog en goed festivalweer. De muzikale acts zorgden voor hilariteit en gezelligheid. Vooral Jan Terlouw junior zorgde voor spektakel achter zijn rijdende piano met vier dansers. Ook rapper Dani Apeldoorn oogstte applaus met zijn freestyle raps. Hij kreeg daarbij hulp van het publiek dat steekwoorden invulde op een schoolbord. De Beatles Beetle van Peter Rijsenbrij trok ook veel bekijks.

Challenge Up jongeren

Na een jaar van afwezigheid werd Lely Road To Lowlands Paradise omarmd door Challenge Up. Bij dit project zetten jongeren uit Lelystad zich in voor maatschappelijke doelen. In dit geval hielpen ze bij de organisatie en productie van het festival. Daarnaast wordt samengewerkt met Lelykracht en productiehuis De Nieuwe Oost dat verantwoordelijk is voor de productie en de programmering.