Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Bultpark groenproject

Geplaatst: 26-4-2019

In het Bultpark, grenzend aan de Rigastraat, is de afgelopen maanden het Bultpark Groenproject gerealiseerd. Vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat het een prachtig groenproject geworden is! Woensdag 24 april 2019 hebben wethouder Nelly den Os en een aantal vrijwilligers de laatste struiken van het project geplant.

Het project bestaat uit een Pluktuin met kruiden en zaaibloemen die geoogst en geplukt mogen worden. Er hangen insectenhotels en er staat een prachtige bank, gemaakt van hout van de tamme kastanje, afkomstig uit het Bultpark.

Lekker Lelystad

Lekker Lelystad is een tuin met een aantal bomen en struiken met eetbare vruchten die je in het openbaar groen van Lelystad kunt terugvinden en waarvan je mag plukken. Om de bijen en andere insecten te helpen zijn er drie Blije BijenBorders (lente, zomer, herfst) met vaste planten aangelegd. Op de bijgeplaatste borden is te zien hoe de planten eruitzien en hoe ze heten. In het Bultpark Buurtbos (Lelystadse bossen in miniformaat) staan veel bomen en struiken die je ook in de Lelystadse bossen kunt vinden. In het bosje ligt een lesruimte met boomstammen waar scholen en andere groepen gebruik van kunnen maken. Het Bultpark Buurtbos is een educatief project van IVN afdeling Lelystad: leden van het IVN gaan er ontdeklessen verzorgen voor scholen.

Het onderhoud gebeurt door vrijwilligers. Wil je een handje meehelpen? info@bultparklelystad.nl.