Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

De buurtmoestuin in het Amsteldiep heeft er sinds woensdag een wormenhotel bij. Het wormenhotel is een groot compostvat voor een hele buurt, waarin buurtbewoners hun gft en etensresten kwijt kunnen. Dit wordt tot compost verwerkt met behulp van wormen. De compost kunnen buurtbewoners voor hun binnen- en buitenplanten weer zelf gebruiken. En natuurlijk kan ook de buurtmoestuin hier veel van profiteren. Wethouder Elly van Wageningen overhandigde het wormenhotel officieel aan de bewoners van het Amsteldiep.

Geplaatst: 4-4-2019

Het college wil een einde maken aan illegale kamerverhuur en daaruit voortvloeiende overlast. Woningsplitsing en uitbreiding van woningen voor kamerverhuur is in Lelystad daarom tot nader order niet mogelijk. Het college heeft de geldende beleidsregels daarvoor ingetrokken en een nieuwe beleidsregel vastgesteld die meteen in werking treedt.

Geplaatst: 4-4-2019

Plegt Vos gaat als hoogste bieder van geselecteerde partijen aan de slag met 25 rijwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen in De Olmen in Warande. Het gaat om de kavels 1.2.W3-A en 1.2.W4-D aan de Klaproos.

Geplaatst: 3-4-2019

Flevolandse gemeenten, Provincie Flevoland en Vereniging Flevofood hebben op 1 april 2019 een traject in gang gezet om samen te werken aan een korte Flevolandse voedselketen. In het gemeentehuis van Lelystad waren wethouders, beleidsmedewerkers, Flevofood-bestuursleden en andere betrokkenen bijeen om elkaars prioriteiten op het gebied van voedsel te delen. Gezamenlijk werd de behoefte uitgesproken om een krachtig Flevoland-breed businessmodel te realiseren met verschillende aspecten. Dit levert synergie op waar foodondernemers in de Flevolandse regio’s van profiteren bij het door ontwikkelen van eigen lokale, regionale of internationale markten.

Geplaatst: 2-4-2019

Zaterdag 30 maart was het druk bij Orgaworld aan de Zeeasterweg. Inwoners van Lelystad konden hier in het kader van de Landelijke Compostdag gratis compost afhalen voor in de tuin. Hier werd door ruim 150 inwoners gebruik van gemaakt, die compost in zakken, emmers en aanhangwagens meenamen. Klaas van den Berg, Directeur Orgaworld en wethouder gemeente Lelystad Peter Schot hielpen een handje.

Geplaatst: 2-4-2019

Wethouder Janneke Sparreboom bracht vrijdag 29 maart een bezoek aan de nieuwste aanwinst in het centrum van Lelystad: Indoor trampolinepark Jumpsquare.

Geplaatst: 2-4-2019

De komende periode zijn er werkzaamheden in en rond het Olmenpark. Er komen verhardingen, er wordt een brug aangelegd en er wordt verlichting geplaatst. Later dit jaar worden de bouwstraten en riolering aangelegd in het deel tussen de Larserdreef en het MFA Eiland.

Geplaatst: 2-4-2019

Het nieuwe uiterlijk van delen van het Stadshart wordt steeds meer zichtbaar. De zit- en groen elementen in De Promesse zijn aangelegd. De bestrating erom heen is inmiddels vernieuwd. De fundamenten voor de fonteintjes zijn ook aangelegd. Op dit moment wordt natuursteen aangebracht in De Promesse. Hierin wordt een lelie gemaakt, een verwijzing naar het wapen en de naamgever van Lelystad.

Geplaatst: 1-4-2019

De jury van de Leerwerkverkiezing Lelystad, bestaande uit Andries Greiner (voorzitter stuurgroep Lelystad Akkoord), wethouder John van den Heuvel, Jannie van den Berg (gemeente Lelystad) en Tom Lansink (VNO NCW) heeft uit de voordrachten de genomineerden gekozen die gaan strijden voor de titel “beste Leerwerkbedrijf 2018” en “beste Talent 2018”.

Geplaatst: 1-4-2019

In plangebied De Olmen in Warande realiseert Centrada 17 eengezinswoningen. Aannemer Plegt Vos start dit voorjaar met de bouw van deze sociale huurwoningen. De tweelaagse woningen hebben drie slaapkamers en de architectuur is, net als de overige woningen in het plangebied, geïnspireerd op Mondriaan. De woningen krijgen een plat dak dat voorzien is van zonnepanelen. De bouw van de 17 woningen start in mei en de verwachte oplevering is eind 2019.

Geplaatst: 1-4-2019

Zaterdag 30 maart was het dubbel feest bij scoutingvereniging John F. Kennedy in Lelystad. De vereniging vierde die dag haar 35-jarige bestaan en de ingebruikname van een nieuwe aanbouw van het scoutinggebouw.

Geplaatst: 1-4-2019

In Warande zijn verschillende personen in en voor de wijk werkzaam. Er zijn enkele nieuwe gezichten die wij graag aan u voorstellen.

Geplaatst: 29-3-2019