Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Na de zomer begint de bouw van Parkwijk, de bijzondere aan het centrum van Lelystad gelieerde woonwijk. Wethouder Wonen, Janneke Sparreboom en Nina Nomden, directeur van de Lelystadse vestiging van Van Wijnen BV beklonken de ondertekening van de koop-realisatieovereenkomst voor de eerste 40 woningen.

Geplaatst: 29-5-2019

In navolging op de onlangs gepubliceerde bouwkavels in Warande biedt de gemeente wederom een bouwkavel aan geïnteresseerde marktpartijen aan. Deze kavel heeft een oppervlakte van 2.214 m². Op deze kavel is ruimte voor ca. 11 levensloopbestendige rijwoningen of 8 twee-onder-één-kapwoningen. Marktpartijen als bouwers, projectontwikkelaars, architecten hebben tot en met dinsdag 25 juni 2019 de gelegenheid een bod te doen.

Geplaatst: 28-5-2019

Van maandag 3 juni tot en met vrijdag 19 juli is de N706 Vogelweg bij Lelystad afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. Tijdens deze periode gelden er omleidingsroutes.

Geplaatst: 28-5-2019

Op donderdag 6 juni organiseert de provincie Flevoland een inloopbijeenkomst omdat de provincie werkzaamheden gaat uitvoeren aan de Larserweg bij Lelystad.

Geplaatst: 28-5-2019

Op vrijdag 24 mei is bij het Buitencentrum Oostvaardersplassen van Staatsbosbeheer in Lelystad de TOP Lelystad officieel geopend door gedeputeerde Michiel Rijsberman van provincie Flevoland, wethouder Ed Rentenaar van gemeente Lelystad en gebiedsmanager Susan Bonekamp van Staatsbosbeheer. Top Lelystad Oostvaardersplassen is de zevende TOP in Flevoland. De andere TOP’s zijn te vinden in Almere, Dronten, Urk en Biddinghuizen.

Geplaatst: 27-5-2019

Op zaterdag 1 juni 2019 om 12.00 uur verricht wethouder Kunst & Cultuur Peter Schot in het stadhuis de aftrap van Iktoon. Dé maand die volledig in het teken staat van de amateurkunst. Na de officiële opening is er een inloopkoor voor iedereen die het leuk vindt om te zingen. Het koor staat onder leiding van Petra Overeen. De muzikale begeleiding is van Joshua Buijnink.

Geplaatst: 27-5-2019

Wethouder Jeugdzorg Nelly den Os en gemeentesecretaris Nico van den Bergh hebben namens het voltallige college van Lelystad de petitie voor meer geld bij jeugdzorg ondertekend. In de petitie worden het Kabinet en de Tweede Kamer opgeroepen te zorgen voor een adequate verhoging van het jeugdhulpbudget. ‘De ondertekening van de petitie is bedoeld als signaal naar onze inwoners en andere gemeenten dat we hen niet in de kou laten staan. Gemeenten moeten voldoende mogelijkheden krijgen om jeugdhulp op een goede wijze uit te kunnen voeren’, aldus wethouder Nelly den Os. De actie volgt op de open brief van de VNG en de open brief van de ruim 250 wethouders van regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Deze actie ondersteunt en onderschrijft de boodschap van beide open brieven. De petitie, die gecoördineerd wordt door de gemeente Opsterland, wordt uiterlijk begin juni aan het Kabinet en de Tweede Kamer overhandigd.

Geplaatst: 27-5-2019

Op donderdag 23 mei 2019 vonden de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement plaats. In Lelystad kwam 37,6 procent van de kiesgerechtigde inwoners naar het stemlokaal.

Geplaatst: 27-5-2019

Lelystad zet sterk in op kinderen zonder achterstand naar de basisschool te laten gaan. Dat doet Lelystad door voor- en vroegschoolse educatie (VVE) aan te bieden. Bijzonder aanbod in Lelystad is Peutertalent. Deze aanpak is geïnspireerd op de TOP-VVE-aanpak van Vinci toponderwijs. Bij Peutertalent wordt ingezet op mogelijkheden, bij kinderen én bij hun ouders. Dat heeft geresulteerd in een prachtig rapport met uitmuntende resultaten.

Geplaatst: 24-5-2019

Juul Baars is de winnaar van de verkiezing van de nieuwe Stadsdichter van Lelystad. De zeven kandidaten droegen op donderdagavond 23 mei een gedicht voor in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, waarna wethouder Peter Schot van Kunst & Cultuur de winnaar feliciteerde. Na goedkeuring door het College van B&W zal de nieuwe Stadsdichter van Lelystad tijdens Sunsation op vrijdagavond 21 juni de functie officieel op zich nemen, waarna hij zijn eerste voordracht in functie mag geven tijdens het hoofdprogramma van het festival op zaterdagochtend 22 juni.

Geplaatst: 24-5-2019

Met meer dan 1100 deelnemers begon afgelopen maandagavond het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi bij korfbalvereniging Exakwa. Na de openingswoorden van wethouder Elly van Wageningen konden de poulewedstrijden starten en werd er gestreden om de felbegeerde titel.

Geplaatst: 23-5-2019

Jesse Clijnk is de allereerste student die na deelname aan het programma Lelytalent een SBB Boris praktijkcertificaat ontvangt! Op 16 mei jl. ontving hij vol trots deze praktijkverklaring uit handen van John Bakker, leermeester en eigenaar van restaurant ‘Bij John’ en zijn coach Gaatze Boersma, talentcoach bij het MBO Lelytalent in Lelystad.

Geplaatst: 23-5-2019