Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Voorlopige uitslag verkiezingen Provinciale Staten. Gemeente Lelystad : Alle stembureaus

Geplaatst: 21-3-2019

Commissaris van de Koning in Flevoland Leen Verbeek, dijkgraaf Hetty Klavers en burgemeester Ina Adema brachten vanmorgen hun stem uit op het stembureau in Gemaal Wortman.

Geplaatst: 20-3-2019

Vandaag kunnen kiesgerechtigde inwoners van Lelystad hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de provinciale staten en van het waterschap.

Geplaatst: 20-3-2019

De gemeente Lelystad heeft een nieuwe website gelanceerd: www.lelycentrebouwt.nl. Vanaf nu kunnen bewoners, winkeliers plus andere belanghebbenden en belangstellenden bij het Lelycentre de realisering van het eind 2017 door de gemeenteraad vastgestelde gebiedsplan daarop volgen. De website is tot stand gekomen in goede samenspraak met alle bij het Lelycentre betrokken partijen, zowel vastgoedeigenaren, projectontwikkelaars, architecten als bewoners en winkeliers.

Geplaatst: 20-3-2019

Gemeente Lelystad en Coriander Real Estate hebben een overeenkomst gesloten over de transformatie van kantoorpand Eurotower aan het Noorderwagenplein tot 81 appartementen. De transformatie maakt deel uit van het gebiedsplan Lelycentre dat eind 2017 in samenwerking met vastgoedeigenaren, gebruikers en bewoners van het Lelycentre tot stand is gekomen en door de gemeenteraad is vastgesteld.

Geplaatst: 20-3-2019

Als bewoner van een huis met een tuin kun je veel doen om je woonomgeving groener te maken. Een groene tuin zorgt voor een gezondere lucht, en kan het een rustpunt zijn in het drukke bestaan. Het brengt de natuur dichterbij. Maar ook als je geen tuin hebt, kun je de directe omgeving van je woning groener maken. Maak bijvoorbeeld een geveltuintje door een tegel langs het huis er uit te halen, wat plantaarde er in te doen en een plant of struik er in te zetten.

Geplaatst: 20-3-2019

Donderdag 14 maart vond het Netwerkcafé voor toeristische ondernemers plaats bij Club Port Side in Jachthaven Lelystad Haven. Na een kort welkomstwoord gaf wethouder Ed Rentenaar een presentatie over de gebiedsvisie van de kust van Lelystad. De ondernemers luisterden met interesse naar de toekomstige ontwikkelingen en ambities voor de kust van Lelystad. Hierna namen Martijn Dinant van Jachthaven Lelystad Haven en Alexander Rebel van Hotel de Lange Jammer de toehoorders mee in de historie van Het Werkeiland en hun bedrijven, waar zij nu staan en wat hun toekomstplannen zijn. Er kwamen interessante gesprekken op gang over wat deze stad nodig heeft om meer bezoekers aan te trekken.

Geplaatst: 20-3-2019

Het Lelycentre vormt samen met het stationsgebied in Stadshart Lelystad een van de 8 sleutelgebieden waar in de enorme behoefte aan woningbouw in de Randstad kan worden voorzien. De 8 sleutelgebieden zijn aangewezen door de in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) samenwerkende gemeenten. De woningbouwopgave wordt bekeken in goede samenhang met beschikbare ruimte en bereikbaarheid.

Geplaatst: 20-3-2019

Op 14 maart was de “Dag van de 1000 voorbeelden”, een jaarlijks evenement waarin de voortgang van de landelijke Banenafspraak in beeld wordt gebracht. Het wordt georganiseerd in tal van plaatsen in Nederland, maar in Lelystad werd het wel heel groot aangepakt: met een Banenevenement en een Werkgeversconferentie op Lelystad Airport.

Geplaatst: 19-3-2019

Op zaterdag 16 maart presenteerden 43 zorg- en welzijnsorganisaties zich aan de inwoners van Lelystad, tijdens dé informatie-, activiteiten- en belevingsmarkt ‘Doe- en kijkdag Lelystad’. De markt is een terugkerend onderdeel van de Week van Zorg en Welzijn. Dit jaar kwamen ruim 500 bezoekers af op het evenement met activiteiten in en rondom het stadhuis van Lelystad. Zij werden warm welkom geheten door wethouder Nelly den Os, die de samenwerking prees tussen de zorg- en welzijnsorganisaties in de stad. Het nieuwe Ziekenhuis St Jansdal hield open huis voor belangstellenden die het aanbod daar wilden ervaren.

Geplaatst: 19-3-2019

Donderdag 14 maart heeft wethouder Ed Rentenaar het eerste toeristische bruin-witte bord overhandigd aan eigenaar Tom Bremer van Tom’s Creek. “Tom Bremer is vanaf het begin zeer betrokken geweest bij de toeristische bebording en het was niet meer dan logisch dat hij het eerste exemplaar overhandigd kreeg. Met de overhandiging is meteen het startsein gegeven voor de ‘opening’ van het loket waar toeristische borden met verwijzing naar een object aangevraagd kunnen worden. Zo kunnen onze bezoekers de toeristische bedrijven nog beter vinden”, aldus wethouder Ed Rentenaar.

Geplaatst: 19-3-2019

De combinatie leren en werken is erg belangrijk. Niet alleen voor het bedrijfsleven maar ook voor leerlingen, de toekomstige werknemers. Praktijkervaring opdoen is van onschatbare waarde en vormt een mooie opstap naar werk. Dit kan alleen met de medewerking van leerwerkbedrijven. Het Lelystad Akkoord organiseert daarom de LEERWERKVERKIEZING LELYSTAD 2018 Het gaat hierbij om de verkiezing van zowel het Beste Leerwerkbedrijf als het beste Talent. Iedereen in Lelystad (inwoner of bedrijf) kan een leerwerkbedrijf of talent voordragen maar kan ook zichzelf of zijn/haar bedrijf aanmelden.

Geplaatst: 19-3-2019