Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Met de realisatie van het Theaterkwartier wordt een belangrijke stap gezet in de verdere verlevendiging van het Stadshart. Door het toevoegen van de uitgaans- en woonfunctie krijgt het Stadshart een belangrijke impuls. Naast de ruimtelijke en financiële randvoorwaarden speelt beeldkwaliteit een belangrijke rol bij deze ontwikkeling.

Geplaatst: 16-7-2018

Wethouder John van den Heuvel heeft op woensdag 9 juli 2018 de natuurspeeltuin geopend in de Zuiderzeewijk. De natuurspeeltuin is het mooie resultaat van de inzet van de Kinderwijkraad. Zeventien kinderen van de bovenbouw van de basisscholen Ichthus, De Vuurtoren en Laetare zijn hier het afgelopen jaar druk mee aan de slag geweest. Wethouder John van den Heuvel: "Het resultaat mag er zijn. Ik ben er trots op dat deze kinderen mee hebben gedaan om hun wijk leuker te maken. Zij weten immers het beste wat er speelt."

Geplaatst: 16-7-2018

Stichting Ondernemersfonds Lelystad Centrum (SOLC) en de gemeente Lelystad hebben een uitvoeringsovereenkomst getekend, die het mogelijk maakt om gezamenlijk en gecoördineerd evenementen en (marketing)activiteiten voor het Stadshart te organiseren. De ondernemers slaan op deze manier de handen ineen om te werken aan een krachtig en vitaal Stadshart.

Geplaatst: 13-7-2018

Vanaf maandag 16 juli 2018 t/m december 2018 wordt onderhoud uitgevoerd aan het gebied rondom De Meent. In juli 2018 vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats, waarna in augustus wordt gestart met de uitvoering. Om het werk goed uit te kunnen voeren, wordt er vanaf 20 augustus 2018 een tijdelijke parkeerzone ingesteld in dit gebied. In deze blauwe zone mag er maximaal 2.5 uur aaneengesloten geparkeerd worden, met gebruik van een parkeerschijf. De parkeerzone geldt van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Bezoekers die langer willen parkeren, dienen gebruik te maken van andere parkeermogelijkheden in het Stadshart.

Geplaatst: 11-7-2018

Enkele enthousiaste bewoners uit de Zuiderzeewijk ruimen regelmatig zwerfafval op in hun wijk. Dit doen zij al geruime tijd, samen met Centrada, Welzijn Lelystad, de Kluswinkel en gemeente. Omdat dit een prachtig voorbeeld is van Mensen Maken de Buurt, is hier een filmpje van gemaakt. Het filmpje volgt op de succesvolle reeks over het werk van de ideeënmakelaar en de bewonersconsulent in Lelystad. Met een druk op de knop heeft wethouder Nelly den Os het eerste filmpje gelanceerd over de rol van de zwerfafvalcoördinator in Mensen Maken de Buurt.

Geplaatst: 10-7-2018

Met een druk op de knop opende wethouder Ed Rentenaar de eerste nieuwe digitale toeristische informatiezuil in Lelystad. Deze zuil is één van drie zuilen die deze zomer als try-out op diverse locaties in Lelystad staan. Een mooi resultaat van de ingeslagen weg uit het Uitvoeringsprogramma Vrijetijdseconomie.

Geplaatst: 10-7-2018

Alle geslaagde leerlingen van praktijkschool De Steiger kwamen maandagavond 9 juli 2018 onder begeleiding van luide muziek en groot applaus op in de aula. Hier werden de leerlingen toegesproken door locoburgemeester Janneke Sparreboom. Zij zette namens de gemeente Lelystad de leerlingen in het zonnetje. Er waren ruim 100 leerlingen geslaagd voor de diverse branchegerichte certificaten.

Geplaatst: 10-7-2018

De farmaceutische groothandel BModesto vestigt zich met een nieuw bedrijfspand op het Lelystadse bedrijventerrein Zuiderpark. Wethouder economische zaken, Janneke Spareboom sloeg samen met de directeuren Michael Hendriks en Roy van Voorst de eerste paal. BModesto is nu nog gevestigd op Flevopoort. Het nieuwe gebouw van het bedrijf beslaat een oppervlakte van ruim 3000m2, drie keer zo groot als het huidige pand aan de Artemisweg.

Geplaatst: 9-7-2018

De Lelystadse wethouder Elly van Wageningen heeft een werkbezoek gebracht aan de bouwplaats waar de vmbo-leerlingen die deelnemen aan de wedstrijd Meesterschap in Techniek samen bouwen aan een tiny house. Mét helm, want veiligheid staat natuurlijk voorop, sprak zij met enkele leerlingen, docenten, coaches en juryleden over de voortgang van dit bijzondere project.

Geplaatst: 9-7-2018

Wethouder Janneke Sparreboom heeft onder toeziend oog van de toekomstige bewoners van De Cornelis voortvarend de shovel bediend, waardoor de woorden ‘start bouw De Cornelis’ de lucht in zweefden. Daarmee gaf zij het officiële startsein voor de bouw van 22 luxe appartementen op een prachtige historische plek aan het water in Lelystad Haven.

Geplaatst: 9-7-2018

De havo- en vwo-leerlingen van de SGL die onlangs een telefoontje kregen van hun mentor met de mededeling dat ze geslaagd waren, zijn op donderdagavond 5 juli 2018 tijdens de feestelijke diploma-uitreiking op school gefeliciteerd door de wethouder onderwijs, Elly van Wageningen.

Geplaatst: 9-7-2018

In 2017 vierde Lelystad haar 50 jarige bestaan. Ter gelegenheid van deze speciale gebeurtenis plantte burgemeester Ina Adema, in aanwezigheid van Stichting Bultparkcomité, de Ruiltuin en stadsbewoners, een dakplataan in het Bultpark. Deze en andere jubileumbomen zijn nu opgenomen in het Bijzondere Bomenboekje. Maandag 2 juli 2018 overhandigde ze de eerste versie van de nieuwe uitgave van het Bijzondere Bomenboekje aan één van Lelystad’s eerste bewoners.

Geplaatst: 6-7-2018