Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Vrijdag 22 maart startte voor de Batavia Haven, en daarmee voor Lelystad en Flevoland, het riviercruiseseizoen. De eerste twee schepen waren deze dag afgemeerd in de Batavia Haven. Wethouder Ed Rentenaar, Joop van Diest, directeur Bataviahaven en de havendienst verwelkomde kapitein Stefan Kosmalia en zijn bemanning in Lelystad. Ook gingen zij aan boord van het schip Vista Classica.

Geplaatst: 26-3-2019

De definitieve uitslag van de provinciale statenverkiezingen in Flevoland is op maandag 25 maart 2019 door het centraal stembureau bekendgemaakt en vastgesteld.

Geplaatst: 25-3-2019

Inwoners van gemeente Lelystad kunnen op zaterdag 30 maart 2019 gratis compost afhalen bij Orgaworld in Lelystad. Dat kan tussen 08.00 uur en 12.00 uur op de Zeeasterweg 40 in Lelystad. Orgaworld en de gemeente bedanken met deze actie inwoners voor het scheiden van hun gft en etensresten. Bovendien wil Orgaworld inwoners met deze actie kennis laten maken met compost, dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is.

Geplaatst: 25-3-2019

Op donderdag 21 maart, de Dag van de Leerplicht, heeft wethouder John van den Heuvel samen met twee leerplichtambtenaren een bezoek gebracht aan de groep 8 leerlingen van basisschool de Poolster. Dat deed de wethouder om samen met de kinderen het recht op onderwijs en ontwikkeling te vieren. De wethouder overhandigde de kinderen een leskoffer over leerplicht.

Geplaatst: 22-3-2019

Vanaf 1 april is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen na het saneren van een dak met asbest. Met deze subsidie hoopt de provincie twee vliegen in één klap te kunnen slaan. Voor 2025 moeten namelijk alle daken van woningen, bedrijven en (overheids-)instellingen asbestvrij zijn.

Geplaatst: 22-3-2019

Bedrijventerrein Noordersluis heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Basis Samenwerken gekregen. Een belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van dit keurmerk is dat ondernemers samen met de gemeente, politie en brandweer afspraken maken over onderhoud en beheer en de aanpak van overlast en criminaliteit.

Geplaatst: 22-3-2019

Hier vindt u de processen-verbaal met daarin de voorlopige uitslag per stembureau en per kandidaat in Lelystad van de waterschapsverkiezingen 2019 en een totaaloverzicht.

Geplaatst: 21-3-2019

Hier vindt u de processen-verbaal met daarin de voorlopige uitslag per stembureau en per kandidaat in Lelystad van de provinciale statenverkiezingen 2019 en een totaaloverzicht.

Geplaatst: 21-3-2019

Voorlopige uitslag verkiezingen Provinciale Staten. Gemeente Lelystad : Alle stembureaus

Geplaatst: 21-3-2019

Commissaris van de Koning in Flevoland Leen Verbeek, dijkgraaf Hetty Klavers en burgemeester Ina Adema brachten vanmorgen hun stem uit op het stembureau in Gemaal Wortman.

Geplaatst: 20-3-2019

Vandaag kunnen kiesgerechtigde inwoners van Lelystad hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de provinciale staten en van het waterschap.

Geplaatst: 20-3-2019

De gemeente Lelystad heeft een nieuwe website gelanceerd: www.lelycentrebouwt.nl. Vanaf nu kunnen bewoners, winkeliers plus andere belanghebbenden en belangstellenden bij het Lelycentre de realisering van het eind 2017 door de gemeenteraad vastgestelde gebiedsplan daarop volgen. De website is tot stand gekomen in goede samenspraak met alle bij het Lelycentre betrokken partijen, zowel vastgoedeigenaren, projectontwikkelaars, architecten als bewoners en winkeliers.

Geplaatst: 20-3-2019