Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Houdt u zich voor uw werk bezig met riolering, bijvoorbeeld als monteur, (data)beheerder of beleidsmedewerker? En bent u geïnteresseerd in data van en over het Flevolandse rioleringssysteem? Kom dan naar de bijeenkomst Meten & Monitoren op 18 september van 13.00 – 15.30 uur in het Waterschapshuis (Lindelaan 20 in Lelystad).

Geplaatst: 8-8-2018

Op woensdag 1 augustus opende wethouder John van den Heuvel het vernieuwde Lidl-filiaal in ’t Lelycentre. Klanten kunnen na de verbouwing weer terecht in de supermarkt. Wethouder John van den Heuvel: “Een heropening in een bijzonder pand, want de Lidl is gevestigd in het pand van de eerste supermarkt in Lelystad. En dit pand is gevestigd in het eerste winkelcentrum van Lelystad. Dat brengt voor veel mensen een gevoel van nostalgie met zich mee. Mensen komen al sinds jaar en dag hier hun boodschappen doen. De Lidl zorgt dat dit gecontinueerd wordt. De verbouwing is een verbetering voor het winkelcentrum én voor de klanten. Een win-win situatie voor iedereen.”

Geplaatst: 7-8-2018

Op woensdag 5 en 12 september vindt een vertelavond plaats op de Algemene begraafplaats Lelystad en in Yardenhuis van Lelystad. De avonden zijn van 18.00 – 20.00 uur, ontvangst is vanaf 17.30 uur in het grand café van Yarden. De vertelavond is een initiatief van Ger Koreman in samenwerking met gemeente Lelystad, Yardenhuis van Lelystad en Volatus Uitvaartzorg.

Geplaatst: 7-8-2018

In augustus zijn gemeente Lelystad en HVC met een proef gestart om te meten hoe vol de ondergrondse restafvalcontainers zijn. Hiervoor kregen 20 ondergrondse containers een vulgraadsensor. Met de sensor wordt gemeten hoe vol de containers zijn en wanneer deze geleegd moeten worden. Daarmee kan het aantal bijplaatsingen door te volle containers verminderd worden. De proef startte half augustus en loopt tot einde van het jaar.

Geplaatst: 6-8-2018

In overleg met de aannemer is de planning van de wegwerkzaamheden aan de Houtribweg vastgesteld. De werkzaamheden duren van 10 september tot eind oktober 2018.

Geplaatst: 1-8-2018

De waarschuwing voor blauwalg bij het Houtribhoekstrand in Lelystad is dinsdag 31 juli 2018 opgeheven. Dat heeft de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) bekendgemaakt. Er kan dus weer veilig in het water worden gezwommen en gespeeld.

Geplaatst: 31-7-2018

Afgelopen vrijdag 27 juli zat de eerste week van Summer’s Cool er alweer op en het was een daverend succes. De vakantieweek die jaarlijks door Sportbedrijf Lelystad wordt georganiseerd, blijkt voor jongens en meiden die niet op vakantie gaan een leuke en leerzame week. Tijdens de afsluitende middag gaven de kinderen onder toeziend oog van wethouder John van den Heuvel een presentatie over wat zij geleerd hebben.

Geplaatst: 30-7-2018

ISPA Vastgoed uit Almere is de winnaar van een openbare inschrijving voor twee bouwkavels in de wijk Warande. De ontwikkelaar gaat de komende periode een plan uitwerken voor maximaal 20 woningen. Zowel rijwoningen, tweekappers als vrijstaande woningen zijn hier mogelijk. In het plan moeten blijvende erfafscheidingen mee worden ontworpen.

Geplaatst: 27-7-2018

Vrijdag 27 juli is gestart met de actie om weesfietsen te verwijderen op het Stationsplein, door het opplakken van stickers op fietsen. Wethouder John van den Heuvel heeft de eerste fietsen voorzien van de sticker, waarop staat op welke datum de sticker is aangebracht. Is de sticker na 28 dagen nog steeds aanwezig dan is het een weesfiets ofwel de fiets heeft geen eigenaar. De fiets wordt dan in de week van 27 augustus verwijderd en voor 13 weken opgeslagen in de Dukaatstalling.

Geplaatst: 27-7-2018

De verbouwing van het wijkcentrum De Dukdalf aan de Punter 35-27 is gereed. Het beheer is van een zelfstandig bestuur overgegaan naar Welzijn Lelystad. Hoewel de officiële opening nog niet heeft plaatsgevonden verhuist het wijkspreekuur voor de Kustwijk met ingang van woensdag 8 augustus van het tijdelijke wijkpunt in basisschool De Toermalijn Noord (Jol 24-53) naar De Dukdalf. Ook het financieel spreekuur verhuist na de vakantieperiode naar De Dukdalf.

Geplaatst: 27-7-2018

Wethouder John van den Heuvel heeft een bezoek gebracht aan het zomerkamp van het Zeekadettenkorps Nederland in de Bataviahaven. Het zomerkamp van de zeekadetten duurt een hele week. De volgende haven waar zij aanmeren, is Lemmer. Het zomerkamp wordt ondersteund door de marine en zij stellen hiervoor diverse mensen en een aantal zeilsloepen ter beschikking. Het zomerkamp wordt georganiseerd en gerund door vrijwilligers die meestal een zeevaartachtergrond hebben.

Geplaatst: 26-7-2018

De Houtribweg in Lelystad is toe aan groot onderhoud. Dit onderhoud wordt uitgevoerd vanaf 10 september tot en met 5 oktober 2018. De Houtribweg wordt tussen de rotonde Houtribdreef en de kruising Visarenddreef tijdens deze periode afgesloten voor doorgaand verkeer. In deze periode wordt de Houtribweg opnieuw geasfalteerd tussen de rotonde Houtribdreef en de kruising Visarenddreef. Om deze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, wordt de Houtribweg enkele weken afgesloten voor doorgaand verkeer. Tijdens de uitvoering van het werk blijft de bus gebruik maken van de weg en is de bushalte bereikbaar. De ontsluitingsweg van Galjoen blijft toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Dit geldt ook tennisvereniging ITL. Als de uitvoering volgens planning verloopt en het weer meezit, dan zijn alle onderhoudswerkzaamheden half oktober 2018 afgerond.

Geplaatst: 25-7-2018