Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

De Lelystadse wethouder Elly van Wageningen heeft een werkbezoek gebracht aan de bouwplaats waar de vmbo-leerlingen die deelnemen aan de wedstrijd Meesterschap in Techniek samen bouwen aan een tiny house. Mét helm, want veiligheid staat natuurlijk voorop, sprak zij met enkele leerlingen, docenten, coaches en juryleden over de voortgang van dit bijzondere project.

Geplaatst: 9-7-2018

Wethouder Janneke Sparreboom heeft onder toeziend oog van de toekomstige bewoners van De Cornelis voortvarend de shovel bediend, waardoor de woorden ‘start bouw De Cornelis’ de lucht in zweefden. Daarmee gaf zij het officiële startsein voor de bouw van 22 luxe appartementen op een prachtige historische plek aan het water in Lelystad Haven.

Geplaatst: 9-7-2018

De havo- en vwo-leerlingen van de SGL die onlangs een telefoontje kregen van hun mentor met de mededeling dat ze geslaagd waren, zijn op donderdagavond 5 juli 2018 tijdens de feestelijke diploma-uitreiking op school gefeliciteerd door de wethouder onderwijs, Elly van Wageningen.

Geplaatst: 9-7-2018

In 2017 vierde Lelystad haar 50 jarige bestaan. Ter gelegenheid van deze speciale gebeurtenis plantte burgemeester Ina Adema, in aanwezigheid van Stichting Bultparkcomité, de Ruiltuin en stadsbewoners, een dakplataan in het Bultpark. Deze en andere jubileumbomen zijn nu opgenomen in het Bijzondere Bomenboekje. Maandag 2 juli 2018 overhandigde ze de eerste versie van de nieuwe uitgave van het Bijzondere Bomenboekje aan één van Lelystad’s eerste bewoners.

Geplaatst: 6-7-2018

Tien kinderen van basisschool het Mozaïek hebben met succes hun Plustijdtraject afgerond. Wethouder John van den Heuvel reikte hen de certificaten uit tijdens een vrolijke en feestelijke bijeenkomst op donderdag 5 juli 2018, nadat deze op raadselachtige wijze tevoorschijn waren getoverd door goochelaar Anton Maris.

Geplaatst: 6-7-2018

Lelystad heeft officieel het keurmerk Fairtrade gemeente gekregen. Bij het plaatsnaambord aan de Dronterweg namen wethouder Duurzaamheid Elly van Wageningen, de Wereldwinkel, NMFF, leerlingen van Arcus en vrijwilligers donderdag 5 juli 2018 symbolisch het bord 'Lelystad Fairtrade gemeente' in ontvangst. De Fairtradeborden komen bij alle toegangswegen naar de stad onder het plaatsnaambord.

Geplaatst: 6-7-2018

Giant gaat zijn bedrijf in Lelystad uitbreiden met een nieuw distributiecentrum. Het distributiecentrum wordt gebouwd op Lelystad Airport Businesspark (voormalig Larserpoort) naast de huidige locatie op de vrijliggende kavel van 22.000 m2. Dit distributiecentrum zal de komende drie jaar naar verwachting ongeveer 100 banen creëren.

Geplaatst: 2-7-2018