Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Het college stelt een eenmalige bijdrage beschikbaar aan de Stichting 'Lichtjesparade' voor de organisatie van de Lichtjesparade op 16 december 2018 in het Stadshart. Omdat de Stichting Lichtjesparade er dit jaar niet in slaagde de financiering rond te krijgen, heeft het college hiertoe besloten.

Geplaatst: 31-10-2018

Het college stelt de raad voor om de Winkeltijdenverordening te wijzigen. De belangrijkste reden voor deze wijziging is om de verordening in overeenstemming te brengen met de Winkeltijdenwet.

Geplaatst: 31-10-2018

Het college van Lelystad is blij met de inzet van de Tweede Kamer en de toezegging van minister Bruins dat in Lelystad de basiszorg en acute zorg behouden moet blijven, inclusief spoedeisende hulp en acute verloskunde. De minister gaf dit woensdag 31 oktober 2018 aan in de Tweede Kamer, tijdens het debat over het faillissement van de ziekenhuizen.

Geplaatst: 31-10-2018

Bij Peuteropvang De Roezemoes en Peuterspeelzaal De Sterretjes in Lelystad is de afgelopen weken met het project Jongleren in het verkeer hard gewerkt aan het thema verkeer. Tijdens het project maakten jonge kinderen spelenderwijs kennis met verkeer. Op 10 en 30 oktober is het project afgesloten met een ouderbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kregen ouders inzicht in de beperkingen van kinderen in het verkeer en informatie over het veilig vervoeren van kinderen op de fiets en in de auto. Niet onbelangrijk, want uit onderzoek is gebleken dat 3 op de 4 kinderen niet veilig in de auto zitten.

Geplaatst: 31-10-2018

Het gemeentebestuur van Lelystad heeft dinsdag 30 oktober 2018 een brief gestuurd aan minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport), waarin zij haar zorg uitspreekt over de ontstane situatie door het faillissement van het MC IJsselmeerziekenhuis.

Geplaatst: 30-10-2018

Lelystad Airport Businesspark (LAB), de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad hebben gisteren het startsein gegeven voor een uniek project: het eerste E-bike & E-auto deelsysteem van Lelystad. Met het project willen de drie partijen duurzame mobiliteit stimuleren - zowel binnen Lelystad als van en naar de stad - en de luchtkwaliteit verbeteren.

Geplaatst: 30-10-2018

Op 29 en 30 oktober organiseert de jeugdcommissie van voetbalvereniging Batavia ’90 samen met de afdeling Lelystad van Veilig Verkeer Nederland een fietscontrole en fietsverlichtingsactie voor de jeugdleden. Wethouder Ed Rentenaar controleerde bij de start op 29 oktober de eerste fiets en gaf een verlichtingssetje aan een van de jeugdleden.

Geplaatst: 30-10-2018

Ruim 40 jongens en meisjes verschenen zaterdag op de steigers van Bataviahaven voor de Jeugd Viswedstrijd. Daar vingen zij in totaal meer dan 200 vissen onder een overwegend stralende zon en een heel enkel spatje regen. Zij streden om de Wisselbokaal én de titel Jeugd Viskampioen Bataviahaven 2018. Uiteindelijk ving de 6-jarige Juul Edens met 32 vissen de felbegeerde eerste prijs. Zij ontving uit handen van wethouder John van den Heuvel een prachtige werphengel. Ze was er zelf een beetje beduusd van.

Geplaatst: 30-10-2018

Burgemeester Adema bracht op donderdag 25 oktober de heer Sowdagar en mevrouw Van den Heuvel een bezoek. In het kader van de Brandpreventieweken 2018 overhandigde de burgemeester persoonlijk een geboortetas met brandveilige inhoud. De brandweer was hierbij ook aanwezig. De familie deed deze maand als eerste aangifte van de geboorte van zoon Kymani in Lelystad.

Geplaatst: 29-10-2018

Op zaterdag 3 november vindt alweer de 8e editie plaats van de zwerfvuilopruimactie in het Belevenissenbos en het Zuigerplasbos. Dit jaar vindt de opruimactie tegelijk plaats met de landelijke natuurwerkdag. Van 10.00 uur tot 16.00 uur vinden tal van gratis activiteiten plaats om samen aan de slag te zijn in de natuur.

Geplaatst: 29-10-2018

De gemeente Lelystad heeft de (gedeelde) tweede prijs gewonnen tijdens het landelijke Stookjerijk-event dat donderdagavond 25 oktober 2018 heeft plaatsgevonden. Lelystad behoort daarmee samen met Groningen en Arnhem tot de gemeenten met de groenste prestatieafspraken van Nederland. Deze afspraken maakt de gemeente samen met de woningcorporaties en huurdersverenigingen. Vorig jaar ontving Lelystad de derde prijs tijdens het Stookjerijk-event. Stookjerijk is een project van de Natuur en Milieufederaties, in samenwerking met de woonbond. Het heeft tot doel het samen werken aan versnelling van energiebesparing in de sociale huursector te bevorderen.

Geplaatst: 29-10-2018

Burgemeester Ina Adema heeft dinsdag 23 oktober 2018 in het stadhuis de eerste chocoladeletter van de Sint voor elk kind-actie uitgereikt aan Conny van Solt van de personeelsvereniging van Wageningen Bio Veterinary Research.

Geplaatst: 26-10-2018