Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Het nieuwe uiterlijk van delen van het Stadshart wordt steeds meer zichtbaar. De zit- en groen elementen in De Promesse zijn aangelegd. De bestrating erom heen is inmiddels vernieuwd. De fundamenten voor de fonteintjes zijn ook aangelegd. Op dit moment wordt natuursteen aangebracht in De Promesse. Hierin wordt een lelie gemaakt, een verwijzing naar het wapen en de naamgever van Lelystad.

Geplaatst: 1-4-2019

De jury van de Leerwerkverkiezing Lelystad, bestaande uit Andries Greiner (voorzitter stuurgroep Lelystad Akkoord), wethouder John van den Heuvel, Jannie van den Berg (gemeente Lelystad) en Tom Lansink (VNO NCW) heeft uit de voordrachten de genomineerden gekozen die gaan strijden voor de titel “beste Leerwerkbedrijf 2018” en “beste Talent 2018”.

Geplaatst: 1-4-2019

In plangebied De Olmen in Warande realiseert Centrada 17 eengezinswoningen. Aannemer Plegt Vos start dit voorjaar met de bouw van deze sociale huurwoningen. De tweelaagse woningen hebben drie slaapkamers en de architectuur is, net als de overige woningen in het plangebied, geïnspireerd op Mondriaan. De woningen krijgen een plat dak dat voorzien is van zonnepanelen. De bouw van de 17 woningen start in mei en de verwachte oplevering is eind 2019.

Geplaatst: 1-4-2019

Zaterdag 30 maart was het dubbel feest bij scoutingvereniging John F. Kennedy in Lelystad. De vereniging vierde die dag haar 35-jarige bestaan en de ingebruikname van een nieuwe aanbouw van het scoutinggebouw.

Geplaatst: 1-4-2019

In Warande zijn verschillende personen in en voor de wijk werkzaam. Er zijn enkele nieuwe gezichten die wij graag aan u voorstellen.

Geplaatst: 29-3-2019

De website van de gemeente Lelystad voldoet voor het zesde jaar op rij aan de landelijke Webrichtlijnen voor toegankelijke overheidswebsites. En dat niet alleen. De website voldoet daarnaast aan de Europese Toegankelijkheidsrichtlijn. ‘Het is ontzettend belangrijk dat een website toegankelijk is, zodat deze door alle bezoekers goed kan worden gebruikt’, zegt wethouder Nelly den Os. ‘Openbare voorzieningen moeten toegankelijk zijn voor iedereen. Dat geldt voor gebouwen, openbaar vervoer, maar zeker ook voor digitale voorzieningen. We hebben het dan niet alleen over mensen met een visuele handicap, maar ook over mensen met een taalachterstand, ouderen of simpelweg gebruikers van mobiele apparatuur.’

Geplaatst: 29-3-2019

Maandagavond 25 maart vond op Scholengemeenschap Lelystad de eindpresentatie plaats van het scholierenproject ‘De kust is the place to be!’. De afgelopen maanden hebben leerlingen van het Technasium van Scholengemeenschap Lelystad (SGL) en van basisschool Warande, 280 in totaal, hard gewerkt aan het bedenken van ideeën en het uitwerken van plannen om van de kust ‘the place to be!’ te maken. Velen gebruikten daarbij het computerspel Minecraft, waarin de echte wereld gevisualiseerd kan worden. De resultaten waren voor alle aanwezige ouders en de opdrachtgevers overweldigend.

Geplaatst: 28-3-2019

Op woensdag 27 maart hebben wethouder Nelly den Os en Ben Vermeer (directeur ROC) op het ROC van Flevoland de eerste uitgave van het NIBUD boekje ‘Voor boven de 18’ gekregen van Rik Bovenberg (directeur-bestuurder MDF). Tevens heeft de wethouder de officiële opening verricht van het jongerenspreekuur ‘MoneyTalks’. Deze activiteiten passen helemaal bij de Week van het Geld, die van 25 tot en met 29 maart loopt.

Geplaatst: 28-3-2019

Er wordt volop gebouwd in Warande. Deze activiteiten veroorzaken echter veel verkeer in de wijk. Voor de bewoners kan dit weleens lastig zijn. Om de overlast te beperken maakt de gemeente met (toekomstige) bouwers afspraken over te volgen rijroutes. Soms gelden er specifieke afspraken, bijvoorbeeld als er een woning wordt gebouwd in een gebied dat bijna klaar is.

Geplaatst: 28-3-2019

Het college van Lelystad heeft het Plan van aanpak ondermijning 2019-2022 en het daarvan deel uitmakende Plan van aanpak ondermijning Flevokust Haven vastgesteld. Doel van de aanpak is om de speelruimte van ondermijnende criminaliteit verder te verkleinen.

Geplaatst: 27-3-2019

Op woensdag 27 maart is huis-aan-huis in Lelystad de Informatiekrant Wonen & Leven bezorgd. Het is een uitgave van ETT Media met redactionele medewerking van gemeente Lelystad. De krant verschijnt nu voor het derde achtereenvolgende jaar.

Geplaatst: 27-3-2019

De speelplek aan de Boterbloemhof is gekozen en wordt medio dit jaar ingericht. De afgelopen periode konden de omwonenden kiezen uit verschillende ontwerpen voor een speelplek.

Geplaatst: 27-3-2019