Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Lelystad blijft zich inzetten voor een meer uitgebreide ziekenhuisvoorziening dan op dit moment aanwezig in Lelystad. Het college is blij dat er, met de komst van St Jansdal per 1 maart 2019, nu weer poliklinische functies worden geboden in Lelystad. De gemeente en de zorgpartners blijven zich daarnaast inzetten voor een uitbreiding van functies, zoals; kortdurende opname (bedden voor 1 á 2 nachten) en een volwaardige spoedeisende hulp (SEH) die past bij de zorgvraag en -behoefte van Lelystad. Deze boodschap brengt het college samen met de raad, zorgpartners en betrokkenen continu onder de aandacht van de betrokken instanties zoals St Jansdal, de zorgverzekeraar, Inspectie, toekomstverkenner en de minister.

Geplaatst: 18-4-2019

Op maandag 15 april jl. heeft wethouder John van den Heuvel de eerste verfstreken gezet op een groot schildersdoek. Dit was het startmoment van ‘Kunst in bedrijf’ bij Werkbedrijf Lelystad. De komende weken nemen medewerkers van Werkbedrijf Lelystad en Concern voor Werk maar ook scholieren van De Steiger de kwasten ter hand om gezamenlijk een kunstwerk te maken (10 x 2 meter).

Geplaatst: 18-4-2019

Kinderen van 15 basisscholen die Plustijd volgen, hebben woensdagmiddag 3 april in de raadzaal in het stadhuis van Lelystad een gastles gehad van wethouder John van den Heuvel. De les ging over democratie en de wethouder vertelde de kinderen hoe het besturen van een gemeente werkt. De kinderen hebben spelenderwijs samen met de wethouder ondervonden hoe het besluitvormingsproces in zijn werk gaat. De Plustijd-groep van de Vuurtoren en van Al Ishaan lieten in een presentatie zien wat zij de afgelopen tijd geleerd hebben. Na afloop kregen de kinderen een rondleiding door het stadhuis.

Geplaatst: 17-4-2019

Dinsdagmiddag 16 april werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de Leerwerkverkiezing van dit jaar bekendgemaakt. Het Beste Leerwerkbedrijf van het jaar werd Medidis en Beste Talent van het jaar is Dimitri Heijenberg.

Geplaatst: 17-4-2019

Op vrijdag 12 april jl. opende wethouder Nelly den Os officieel het Respijthuis Lelystad. Onder het toeziend oog van een 60 tal genodigden, gaf zij, samen met voorzitter Albert Kok, op ludieke wijze lucht aan het Respijthuis.

Geplaatst: 17-4-2019

Maandag 16 april 2019 nam wethouder Nelly den Os - in aanwezigheid van een groot aantal vrijwilligers - het eerste lot van de Zonnebloemloterij in ontvangst. De Zonnebloem is een landelijke organisatie die activiteiten organiseert en bezoeken aan huis voor mensen met een lichamelijke beperking.

Geplaatst: 17-4-2019

Steppin Lelystad opende samen met wethouder Ed Rentenaar op 13 april feestelijk haar deuren bij B&B de Kandelaar in Biddinghuizen. De opening viel samen met de start van de Tulpenroute in Flevoland en de tulpenmarkt. Steppin Lelystad is het eerste bedrijf dat gebruik maakt van de Stimuleringsregeling voor toeristische ondernemers.

Geplaatst: 17-4-2019

Het centraal stembureau heeft op dinsdag 16 april de uitslag van de hertelling provinciale statenverkiezingen in Flevoland bekendgemaakt en vastgesteld.

Geplaatst: 16-4-2019

Samen met bewoners, ondernemers, eigenaren en culturele instellingen werkt de gemeente aan de ontwikkeling van een levendiger en groener Stadshart. We nemen hierin de volgende stap: de ontwikkeling van het Theaterkwartier. Dit is het gebied rondom het Agoratheater.

Geplaatst: 16-4-2019

Wethouder Elly van Wageningen opende op openbare basisschool de Regenboog dit jaar de Koningspelen 2019. Dat deed zij door het vernieuwde schoolplein officieel te openen en een hardloopwedstrijd met de kinderen te doen. Koningsdag stond dit jaar op De Regenboog in het teken van buiten spelen. En waar kun je nou beter buiten spelen dan op een prachtig vernieuwd en uitdagend schoolplein?

Geplaatst: 16-4-2019

In september en oktober werkt Provincie Flevoland aan het fietspad langs de N309 Dronterweg tussen Lelystad en Dronten. Het nieuwe fietspad wordt veilig en duurzaam.

Geplaatst: 16-4-2019

Derde Beeldvormende sessie dinsdagavond 16 april vanaf 19.00u

Geplaatst: 15-4-2019