Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Op zaterdag 29 september 2018 organiseerden Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad in winkelcentrum Kempenaar de gratis Infomarkt Gezonde Leefstijl. Hier konden de bewoners uit Kempenaar, Kogge en uiteraard de omringende wijken van Lelystad, zich oriënteren op een gezonde leefstijl door kennis te maken met verschillende lokale organisaties die de gezonde leefstijl ondersteunen.

Geplaatst: 3-10-2018

De Salon Open Podium Lelystad is aan haar tweede jaar begonnen. Het zondagmiddagevenement vindt eens in de twee maanden plaats in Utopodium. Zondag 30 september deed wethouder cultuur Peter Schot de aftrap voor het nieuwe Salonseizoen. Hij deed dit heel toepasselijk met de voordracht van een gedicht.

Geplaatst: 3-10-2018

Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid organiseerden Kubus en Centrum Amateurkunst Flevoland (CAF) het ‘Kom Erbij Festival Flevoland’. Ruim 80 ouderen uit Lelystad genoten van workshops, ontmoetingen, lunch en muzikale optredens. Naast een gezellig uitje voor eenzame ouderen, was het festival ook een eerste moment om professionals en ouderen te laten ervaren wat kunst en cultuur voor hen kan betekenen.

Geplaatst: 3-10-2018

Op de 3e Motiemarkt wordt een recordaantal van 40 ideeën voor Lelystad behandeld. Raadsleden, deelnemers en andere belangstellenden zijn uitgenodigd om dit op dinsdagavond 9 oktober aanstaande mee te maken. Inloop vanaf 18.30u, start om 19.00 uur in het Stadhuis. Burgemeester Ina Adema zal de avond feestelijk openen.

Geplaatst: 2-10-2018

De Olmen in Warande zal verder geschikt worden gemaakt voor de bouw van woningen. De Olmen is het deelgebied tussen de Parnassialaan en het Kindcentrum Warande waar nu en de komende periode nieuwbouw gaat plaatsvinden, nabij het nog aan te leggen Olmenpark.

Geplaatst: 2-10-2018

Het eerste Ommetje Circulair Lelystad is woensdag 26 september 2018 afgetrapt door wethouder Elly van Wageningen en directeur Vera Dam (NMFF). Samen met bewoners en raadsleden is er 19 kilometer gefietst langs 10 circulaire initiatieven zoals de bedrijven Peperzeel, Retourmatras en gerenoveerde Waterschapshuis.

Geplaatst: 2-10-2018

Op zaterdag 29 september was het Lelydag! Sinds 2017 is de laatste zaterdag in september omgedoopt tot Lelydag en vieren we de verjaardag van de stad. Dit verjaardagsfeestje werd georganiseerd door Lelykracht, samen met en voor alle inwoners van Lelystad. Lelydag begon met een lekkere verjaardagstaart, aangesneden door wethouder cultuur Peter Schot. In de viering van de verjaardag van Lelystad kwamen drie doelstellingen van Lelykracht samen: ontmoeten, verbinden en inwoners trots laten zijn op de stad.

Geplaatst: 2-10-2018

Op maandag 1 oktober 2018 heeft openbare basisschool De Sluis in Lelystad Haven de Kinderboekenweek en nieuwe schoolbibliotheek geopend. De feestelijk opening vond plaats op het schoolplein. Wethouder van onderwijs; Elly van Wageningen heeft de bibliotheek officieel geopend.

Geplaatst: 2-10-2018

Minister Carola Schouten van LNV heeft maandag 1 oktober 2018 bekendgemaakt dat zij de status van 'nationaal park' heeft toegekend aan Nieuw Land. Nieuw Land, dat bestaat uit de Oostvaardersplassen, de Lepelaarplassen, het Markermeer en de Marker Wadden, is uniek én typisch Nederlands omdat het is ontstaan door de inpoldering van de Zuiderzee. In grote delen van het gebied kreeg de natuur alle ruimte. Hiermee ontstond een uniek samenspel van mens en natuur. Geen ander nationaal park ter wereld vertelt zo’n verhaal.

Geplaatst: 1-10-2018

Scholieren van het Aeres VMBO Lelystad hebben voorlichting gekregen over de gevaren van afleiding in het verkeer. Jongerenorganisatie TeamAlert voert het project The Battle uit. Het evenement werd officieel geopend door wethouder Ed Rentenaar.

Geplaatst: 1-10-2018

Ook dit jaar waren er weer veel aanmeldingen voor de E-bike infodag. Steeds meer senioren zien het nut en de noodzaak om deze infodag te volgen. Nog steeds vallen er veel verkeersslachtoffers onder gebruikers van de elektrische fiets. Het vraagt toch om andere fietsvaardigheden, want deze fiets is veel sneller en zwaarder. Om deze reden organiseerde gemeente Lelystad ook dit jaar weer een E-bike infodag voor senioren tussen de 65 en 80 jaar. Wethouder Ed Rentenaar deelde aan het eind van de dag de certificaten uit aan de enthousiaste deelnemers.

Geplaatst: 1-10-2018

Vrijdag 28 september 2018 is het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland geopend. Daarnaast werd ook de voucherregeling voor ondernemers gelanceerd. Flevolandse ondernemers willen groeien. Financiering is daarvoor een belangrijke voorwaarde, waarop ondernemers soms vastlopen. Met het nieuwe fonds springt provincie Flevoland in dat gat en lost het een probleem op.

Geplaatst: 28-9-2018