Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

LATEI projectontwikkeling B.V. en de gemeente Lelystad hebben 15 juli 2019 de koop- en ontwikkelingsovereenkomst voor nieuwbouw in Warande ondertekend. LATEI gaat als hoogste bieder van geselecteerde partijen aan de slag met Blok IV in De Olmen in Warande. Er komen maximaal 18 rijwoningen en maximaal 10 twee-onder-één-kapwoningen.

Geplaatst: 19-7-2019

Wethouder Elly van Wageningen van sport heeft Lelystedeling Erik Ormeling gefeliciteerd met het behalen van de gouden medaille met zijn landelijke hockeyteam op de Europese kampioenschappen voor 65-plusserers; de Grand Masters Hockey European Cup in Brasschaat (België). Erik Ormeling maakt deel uit van landelijke team voor 65+, nadat hij hiervoor gevraagd was.

Geplaatst: 17-7-2019

Op woensdag 10 juli 2019 heeft wethouder John van den Heuvel kringloopwinkel ‘De Groene Haven’ geopend. Het resultaat van een samenwerking tussen stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis en Stichting IDO met inloophuis Open Haven. In de winkel wordt tweedehands kleding en kleine huishoudelijke artikelen verkocht. De winkel is iedere werkdag geopend van 13.00-16.00 uur.

Geplaatst: 15-7-2019

Het college van Lelystad heeft kennis genomen van het rapport dat de toekomstverkenner heeft uitgebracht en aangeboden aan minister Bruins (VWS). Het college van Lelystad vindt dat het rapport een helder beeld geeft van de cijfers rondom de zorg en zorgbehoefte in Flevoland. Er worden vele interventies genoemd die nodig zijn om het zorglandschap in Flevoland en Lelystad te versterken. “Wij lezen waardevolle adviezen, waaronder het advies om in Lelystad opname mogelijkheid voor chronische zieken, zoals COPD patiënten, te creëren.

Geplaatst: 15-7-2019

Al weer voor de vierde keer organiseert de gemeenteraad de Motiemarkt. Heeft u een idee om Lelystad mooier, sportiever, socialer, veiliger of……… te maken? Dan is de Motiemarkt het moment om uw idee in te dienen! De gemeenteraad nodigt u van harte uit op woensdagavond 18 september, inloop vanaf 18.30u in het Stadhuis van Lelystad.

Geplaatst: 15-7-2019

Onlangs is de campagne gestart “Geef ons maritiem verleden toekomst… breng de Batavia aan Land”. Scheepsbouwmeester Willem Vos, directeur Jan Vriezen en wethouder Ed Rentenaar starten de campagne met de opening van een kleine expositie over de Batavia. Het aan land brengen van de Batavia maakt het mogelijk om groot onderhoud te plegen en de hoognodige restauratie uit te voeren.

Geplaatst: 13-7-2019

Lelystad lanceert een filmpje dat gemaakt is tijdens de meeloopdag, die op 20 juni 2019 plaatsvond in het onderwijs van Lelystad. Het filmpje geeft een korte impressie en heeft tot doel het vak van leerkracht onder de aandacht te houden onder mensen die daarin geïnteresseerd zijn.

Geplaatst: 12-7-2019

De Lelystadse partners die samenwerken aan Jongeren op gezond gewicht (JOGG), zijn donderdag 11 juli 2019 bij elkaar gekomen om hun samenwerking te bekrachtigen. Dat deden zij door letterlijk de (honkbal)handschoen op te pakken en te pitchen, waarbij zij kort aan elkaar presenteerden hoe zij hun commitment zien.

Geplaatst: 12-7-2019

Wethouder Elly van Wageningen heeft donderdag 11 juli 2019 op VSO De Anger de eerste mbo-1 diploma’s uitgereikt aan de leerlingen die deelnamen aan een nieuw leertraject.

Geplaatst: 12-7-2019

Woensdag 10 juli zijn de woningen van ‘De Eenheid’ in de verkoop gegaan. Het gaat om 20 woningen, 2 2 onder 1 kapwoningen, 2 appartementen en 4 maisonnettes. De architect van ‘De Eenheid’ heeft zich laten inspireren door kunstschilder Piet Mondriaan, passend bij de stijl van De Olmen in Warande. De woningen en appartementen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 opgeleverd.

Geplaatst: 12-7-2019

Het hoogste punt van de vrijstaande woningen van Wonen in Warande van Bouwsaam is bereikt. Vrijdag 5 juli werd dit samen met de toekomstige bewoners en betrokkenen gevierd aan de Poelkruidstraat in Lelystad. Bouwsaam bouwt aan het Olmenpark in totaal 3 vrijstaande woningen en aan de Parnassialaan 6 twee-onder-één kapwoningen. De verwachtte oplevering van de vrijstaande woningen is eind 2019.

Geplaatst: 11-7-2019

Het college van Lelystad heeft het verkeersbesluit 'wijzigen voetgangersgebied en bevoorradingstijden De Promesse en omgeving' op 9 juli 2019 vastgesteld. Hiermee wordt geregeld dat een gedeelte van het Stadshart gedurende 24 uur per dag een voetgangersgebied is. Het is dan niet toegestaan om te fietsen in De Promesse, De Waagpassage, De Wissel en het smalle deel van Agorahof. In de overige straten van het voetgangersgebied van het Stadshart mag wel worden gefietst. Mits er geen bezwaren worden ingediend op dit besluit, gaat het verkeersbesluit in over 6 weken na 17 juli 2019. Het verkeersbesluit is een direct gevolg van de herinrichting van De Promesse en De Waagpassage en sluit aan op de ambitie een gastvrij en veilig winkelgebied te zijn.

Geplaatst: 10-7-2019