Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Sinds 1 juli 2019 houdt organisatie amsterdam&partners het onderzoek ‘Kerncijfers Bezoekers’. Hiermee ontstaat een beter beeld van de bezoekersprofielen van de Metropoolregio Amsterdam komen. Een goed en compleet beeld van de bezoekers van de Metropoolregio Amsterdam is nodig om ze beter te gidsen door het unieke aanbod van de stad én de regio. Op basis van de onderzochte data krijgen leisureondernemers beter inzicht in hun publiek. Lelystadse ondernemers en organisaties in de vrijetijdssector kunnen zich ook aanmelden voor deelname aan dit onderzoek. Deelname is gratis en geldt voor een periode van 3 jaar, zodat voldoende informatie wordt opgebouwd om jaarlijks te kunnen vergelijken.

Geplaatst: 1-7-2019

Wethouder Elly van Wageningen heeft vrijdag 28 juni 2019 samen met twee leerlingen het nieuwe schoolgebouw van het Aurum College aan de Zuigerplasdreef geopend.

Geplaatst: 1-7-2019

Trebbe gaat als hoogste bieder van geselecteerde partijen aan de slag met Blok II in het Olmenkwartier in De Olmen in Warande. Er komen maximaal 26 rijwoningen, 4 x 2-1 kap woningen en 1 vrijstaande woning.

Geplaatst: 1-7-2019

De gemeente Lelystad rijdt elektrisch. De afgelopen tijd heeft de gemeente het wagenpark verduurzaamd. Bij de noodzakelijke vervanging van auto’s is steeds gekozen voor elektrisch. Het komende jaar zijn nog 7 à 8 auto’s aan de beurt om vervangen te worden. Uiteindelijk zullen ruim 40 elektrische gemeenteauto’s in gebruik zijn. De gemeente draagt zo bij aan het doel van de gemeente om energieneutraal te zijn in 2025 en om de CO2-uitstoot te verminderen.

Geplaatst: 28-6-2019

Woensdag 26 juni hebben 20 kinderen van de basisscholen De Vuurtoren en Ichthus met succes hun Plustijdtraject afgerond. Wethouder John van den Heuvel was aanwezig tijdens deze vrolijke en feestelijke bijeenkomst in het schoolgebouw aan de Middelgronden. Als afsluiting kregen alle kinderen een certificaat, uitgereikt door wethouder John van den Heuvel.

Geplaatst: 27-6-2019

Van maandag 1 juli tot en met vrijdag 23 augustus 2019 werkt de provincie Flevoland aan de (N302) Larserweg vanaf de brug over de Lage Vaart bij Lelystad. De Larserweg blijft zoveel mogelijk open, maar tijdens een aantal fases is de weg dicht en gelden omleidingsroutes.

Geplaatst: 26-6-2019

De hoorzitting Stadscentrum, die aanstaande donderdagavond 27 juni was gepland, wordt op verzoek van een aantal betrokkenen uitgesteld.

Geplaatst: 26-6-2019

Het gebied rond Lelystad Airport heeft de potentie om duurzame energiebronnen lokaal te gebruiken. Daarom ondertekenden Lelystad Airport (LA), Lelystad Airport Businesspark (LAB), stichting De Lelystadse Boer (LB), netbeheerder Liander, gemeente Lelystad en provincie Flevoland op 24 juni 2019 de Intentieovereenkomst Duurzame Energie. De ambitie is om in het gebied zoveel duurzame energie op te wekken dat de regio energieneutraal of zelfs energiepositief wordt.

Geplaatst: 25-6-2019

Vrijdag 21 juni 2019 werd, tijdens het avondprogramma van Sunsation, Juul Baars door wethouder Peter Schot officieel geïnstalleerd als de nieuwe stadsdichter van Lelystad.

Geplaatst: 24-6-2019

Zaterdag 22 juni was er een Nieuwbouw Informatiedag in het stadhuis van Lelystad. De hoge temperaturen zorgden voor een publiek dat zich gericht liet informeren over wat er in de stad allemaal ontwikkeld wordt. Daarvoor fungeerden Lelystadse makelaars en ontwikkelaars met nieuwbouw in hun portefeuille als vraagbaak. Voor financieel advies konden belangstellenden in gesprek met adviseurs van verschillende banken.

Geplaatst: 24-6-2019

Het Zenithplein in het Sidhadorp heeft een ware metamorfose ondergaan. Bewoners hebben in samenspraak met de gemeente plannen gemaakt en uitgevoerd. "Het resultaat mag er zijn," aldus wethouder Nelly den Os tijdens de opening op zaterdag 22 juni 2019 van het vernieuwde plein.

Geplaatst: 24-6-2019

Lawn Tennis Vereniging Lelystad (LTVL) heeft met een feestavond stilgestaan bij het 50-jarig bestaan van de club. Namens de gemeente Lelystad overhandigde wethouder Elly van Wageningen de jubilerende vereniging een cheque ter waarde van 500 euro.

Geplaatst: 21-6-2019