Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

De Lelystadse partners die samenwerken aan Jongeren op gezond gewicht (JOGG), zijn donderdag 11 juli 2019 bij elkaar gekomen om hun samenwerking te bekrachtigen. Dat deden zij door letterlijk de (honkbal)handschoen op te pakken en te pitchen, waarbij zij kort aan elkaar presenteerden hoe zij hun commitment zien.

Geplaatst: 12-7-2019

Wethouder Elly van Wageningen heeft donderdag 11 juli 2019 op VSO De Anger de eerste mbo-1 diploma’s uitgereikt aan de leerlingen die deelnamen aan een nieuw leertraject.

Geplaatst: 12-7-2019

Woensdag 10 juli zijn de woningen van ‘De Eenheid’ in de verkoop gegaan. Het gaat om 20 woningen, 2 2 onder 1 kapwoningen, 2 appartementen en 4 maisonnettes. De architect van ‘De Eenheid’ heeft zich laten inspireren door kunstschilder Piet Mondriaan, passend bij de stijl van De Olmen in Warande. De woningen en appartementen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 opgeleverd.

Geplaatst: 12-7-2019

Het hoogste punt van de vrijstaande woningen van Wonen in Warande van Bouwsaam is bereikt. Vrijdag 5 juli werd dit samen met de toekomstige bewoners en betrokkenen gevierd aan de Poelkruidstraat in Lelystad. Bouwsaam bouwt aan het Olmenpark in totaal 3 vrijstaande woningen en aan de Parnassialaan 6 twee-onder-één kapwoningen. De verwachtte oplevering van de vrijstaande woningen is eind 2019.

Geplaatst: 11-7-2019

Het college van Lelystad heeft het verkeersbesluit 'wijzigen voetgangersgebied en bevoorradingstijden De Promesse en omgeving' op 9 juli 2019 vastgesteld. Hiermee wordt geregeld dat een gedeelte van het Stadshart gedurende 24 uur per dag een voetgangersgebied is. Het is dan niet toegestaan om te fietsen in De Promesse, De Waagpassage, De Wissel en het smalle deel van Agorahof. In de overige straten van het voetgangersgebied van het Stadshart mag wel worden gefietst. Mits er geen bezwaren worden ingediend op dit besluit, gaat het verkeersbesluit in over 6 weken na 17 juli 2019. Het verkeersbesluit is een direct gevolg van de herinrichting van De Promesse en De Waagpassage en sluit aan op de ambitie een gastvrij en veilig winkelgebied te zijn.

Geplaatst: 10-7-2019

Het Rijk en de Metropoolregio Amsterdam (MRA) gaan een langjarige samenwerking aan om het woningtekort terug te dringen en te zorgen voor structureel voldoende betaalbaar woningaanbod. Op 5 juli 2019 werd hiertoe de 'Woondeal' ondertekend. Als onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam is Lelystad deelnemer aan de deal.

Geplaatst: 10-7-2019

Op dinsdagavond 2 juli jl. fietsten de gemeenteraad en het college via een grotendeels groene route langs een aantal Motiemarkt-initiatieven

Geplaatst: 9-7-2019

Op 8 juli is het startsein gegeven voor het Lelystadse Wijkleerbedrijf voor de zorg. Het Wijkleerbedrijf biedt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende opleidings- en werkervaringsplaats, met na een jaar een baan in de zorg. Het Wijkleerbedrijf is een samenwerkingsverband tussen Werkbedrijf Lelystad, ROC Flevoland, Woonzorg Flevoland, Coloriet, Triade Vitree en Calibris Advies.

Geplaatst: 9-7-2019

Gemeente Lelystad heeft maandag 8 juli 2019 samen met LelystadDoet (onderdeel van Welzijn Lelystad) en Challenge Up (onderdeel van Lelykracht), 5 jonge vrijwilligers in het zonnetje gezet. Van Devina (14), Lydia (24), Sammy-Jo (17), Shirah (23) en Ayoub (19) zijn mooie portretfilmpjes gemaakt door jonge vrijwilligers, waarin zij laten zien waarom zij vrijwilligerswerk doen. Er schuilt namelijk een held in iedereen.

Geplaatst: 9-7-2019

Na 5 jaar wordt de Wollewei in Warande binnenkort opgeheven. Dit bijzondere initiatief, dat door velen erg gewaardeerd werd, vraagt veel onderhoud en aandacht.

Geplaatst: 9-7-2019

Munckhof en Witteveen zijn de nieuwe uitvoeringspartijen voor de Regiotaxi Flevoland. De komende jaren zullen zij de taxiritten in Flevoland verzorgen. Maandag 8 juli kwamen alle partijen bijeen om terug te blikken op de eerste week regiotaxi met deze nieuwe vervoerders. Naast de twee vervoerders en de provincie waren ook de gemeenten Dronten, Zeewolde, Noordoostpolder en Lelystad aanwezig.

Geplaatst: 8-7-2019

Volleybalvereniging Volta uit Lelystad heeft naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van de vereniging op 3, 4 en 5 juli de Klaverbladzomeravondcompetitie georganiseerd. De competitie was voor Lelystadse buurten, bedrijven, scholen, familie of vrienden en vond plaats in Sporthal De Rietlanden. Maar liefst 16 Lelystadse teams deden mee. Wethouder sport, Elly van Wageningen, reikte op vrijdag 5 juli aan het eind van de avond de beker uit aan de kampioen van Lelystad: De Angry Birds, een familieteam met fameuze volleyballers. In totaal waren tijdens de competitie meer dan 200 Lelystedelingen actief.

Geplaatst: 8-7-2019