Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

In het weekend van vrijdag 3 mei 20.00 uur tot maandag 5 mei 05.00 uur wordt er door de provincie nieuw asfalt aangebracht op het kruispunt van de N305 Gooiseweg met de N302 Larserweg. Het kruispunt is tijdens de werkzaamheden dicht voor het verkeer.

Geplaatst: 25-4-2019

De heer en mevrouw Rotensen uit Lelystad vierden op 23 april 2019 hun 60-jarige huwelijk. Burgemeester Ina Adema ging bij het diamanten paar op bezoek om ze te feliciteren en een bloemstuk te overhandigen.

Geplaatst: 24-4-2019

De provincie stelt vanaf 16 april 2019 een subsidie beschikbaar voor kleinschalige energie-initiatieven. De subsidie is bedoeld om inwoners te helpen om initiatieven voor energiebesparing, -opwek, -opslag en -distributie te ontplooien. Het gaat om lokale initiatieven die kunnen doorgroeien naar provinciaal niveau.

Geplaatst: 24-4-2019

Vorige week werd een dinerbon ter waarde van € 50,00 (gesponsord door ‘De Eetalage’) uitgereikt aan Finn van den IJssel.

Geplaatst: 23-4-2019

Vanaf 1 juli 2019 zal Regiotaxi Flevoland worden uitgevoerd door 2 nieuwe partijen. Munckhof Taxi BV is verantwoordelijk voor het zogenaamde Callcenter en zal gaan zorgen voor het aannemen van de ritten. Taxicentrale Witteveen zal de uitvoering van de ritten voor haar rekening zal gaan nemen. De continuïteit van de dienstverlening van Regiotaxi is daarmee gewaarborgd en zal na 1 juli zo goed als ongewijzigd blijven plaatsvinden.

Geplaatst: 19-4-2019

Van 6 mei tot en met 19 mei 2019 worden weer de jaarlijkse verkeerstellingen uitgevoerd. Op diverse plekken door de stad heen wordt apparatuur geplaatst om de aantallen in het verkeer te tellen. Ook wordt in het buitengebied op een aantal plekken geteld.

Geplaatst: 19-4-2019

Om de drugshandel en de daarmee gepaard gaande overlast en verstoring van de openbare orde en veiligheid tegen te gaan, heeft de burgemeester van Lelystad besloten om naast het strafrechtelijk optreden van de politie een last onder dwangsom van € 2.500,- op te leggen bij de constatering van drugshandel op straat.

Geplaatst: 19-4-2019

Afgelopen maandag 15 april heeft wethouder John van den Heuvel een expositie geopend bij Concern voor Werk aan de Vaartweg. Het gaat om werk van de winnaars van het Kunstcongres Midden. De winnende kunstenaars zijn Kitty Korver uit Nagele, Michiel Knol uit Amersfoort en Jacqueline Storm uit Badhoevedorp. Corrado Calderaro uit Amsterdam is gekozen als publiekswinnaar.

Geplaatst: 18-4-2019

Donderdagochtend 18 april 2019 onthulde wethouder Nelly den Os een bord dat deel uitmaakt van de bloembollentuin in Wijngaard. In november vorig jaar plantte de wethouder de bloembollen samen met buurtbewoners en met leerlingen van de basisscholen De Wingerd en De Regenboog. Vandaag, tijdens het Tulpenfestival, zijn de bloeiende bollen zichtbaar die een voedselbron vormen voor bijen en hommels. Daarom hebben buurtbewoners daar een bijenhotel bij geplaatst.

Geplaatst: 18-4-2019

Woensdag 17 april 2019 zijn bij Bed & Breakfast De Kandelaar officieel de picknickbanken in gebruik gekomen. Mede dankzij de gemeente Lelystad en de makers van 4Fusion, kunnen bezoekers van Tulpenroute Flevoland nu langs de fiets- en autoroute van Lelystad vanaf de banken genieten van de tulpenvelden.

Geplaatst: 18-4-2019

De gemeente Lelystad is gastgemeente van het Flevopenningengala 2020. Stichting Flevopenningen en gemeente Lelystad zijn dat met elkaar overeengekomen. Stichting Flevopenningen is sinds 2004 verantwoordelijk voor de toekenning van ondernemersprijzen aan ondernemingen die succesvol, innoverend en duurzaam zijn en economische betekenis hebben voor Flevoland. De uitreiking van deze prijzen gebeurt elk jaar tijdens een feestelijk Flevopenningengala in een van de Flevolandse gemeenten.

Geplaatst: 18-4-2019

Op zaterdag 27 april 2019 viert Nederland feest. Dan is het Koningsdag. Op de vrijmarkt verkopen kinderen en volwassenen weer tweedehands spullen. De gemeente heeft hiervoor een aantal regels vastgesteld. Die regels gelden elke Koningsdag en de daaraan voorafgaande Koningsnacht. In tegenstelling tot voorgaande jaren mag er niet gezeten worden op het gras bij het Zilverpark, langs de Middenweg, Neringweg en de Ziekenhuisweg. Dit om verkeersonveilige situaties te voorkomen. Bij de Muntstraat en Zilverparkkade mag men wel zitten.

Geplaatst: 18-4-2019