Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Burgemeester Ina Adema heeft dinsdag 23 oktober 2018 in het stadhuis de eerste chocoladeletter van de Sint voor elk kind-actie uitgereikt aan Conny van Solt van de personeelsvereniging van Wageningen Bio Veterinary Research.

Geplaatst: 26-10-2018

De IJsselmeerziekenhuizen met vestigingen in Lelystad, Emmeloord, Dronten en Urk zijn donderdag 25 oktober 2018 failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland.

Geplaatst: 25-10-2018

Het is voor de gemeente Lelystad, de Provincie Flevoland, en de gemeenten Almere, Noordoostpolder, Urk, Dronten en Zeewolde onacceptabel dat de continuïteit van de zorg stopt en dat het ziekenhuis uit Lelystad verdwijnt. Dit statement hebben zij woensdag 24 oktober naar buiten gebracht naar aanleiding van de berichtgeving over de MC Groep.

Geplaatst: 24-10-2018

Woensdagavond 24 oktober, 20.00u is er een ingelaste openbare raadsbijeenkomst rondom de situatie MC Zuiderzee Ziekenhuis

Geplaatst: 24-10-2018

De vierde editie van de twee keer per jaar uitkomende Lelystad Airportkrant is dinsdag 23 oktober 2018 verschenen. De krant wordt als bijlage bij in Flevoland uitgegeven huis-aan-huisbladen verspreid in de gehele provincie in een oplage van 180.000 exemplaren.

Geplaatst: 23-10-2018

Het college van Lelystad heeft recent het slechte nieuws ontvangen dat er uitstel van betaling is aangevraagd door de MC Groep, wat betekent dat er onzekerheid is over het voortbestaan van het ziekenhuis. Het college acht het van zeer groot belang dat er een ziekenhuis is en blijft voor de inwoners van Lelystad en de omliggende gemeenten.

Geplaatst: 23-10-2018

Op donderdag 18 oktober 2018 is in HanzePark de start bouw van 42 huurappartementen voor Woonstichting Centrada gevierd. Wethouder Janneke Sparreboom hief het glas met directeur-bestuurder Martine Visser van Centrada, Radboud de Jong van projectontwikkelaar ReadyforLiving en Nina Nomden en Maarten Bakker van Van Wijnen Lelystad, aannemer van het complex. Oud-medewerkers van Centrada - die dag uitgenodigd voor een toer langs projecten van de corporatie - waren bij het feestelijke moment aanwezig.

Geplaatst: 22-10-2018

Op donderdag 18 oktober 2018, stond de Zuiderzeewijk centraal tijdens de Stadsexpeditie van het leernetwerk het Nieuwe Stadmaken. De dag stond geheel in het teken van bewonersinitiatieven. Een verhelderende stadswandeling langs buurtinitiatieven in de Zuiderzeewijk, een interessante workshop ‘Van concurrentie naar co-creatie’ en het geslaagde bewonersinitiatief Benefiet Budget Diner waren enkele programmaonderdelen.

Geplaatst: 22-10-2018

Bekijk het filmpje over het ontstaan van het Lelystadse FRISfeest dat 26 oktober 2018 voor het eerst in Corneel plaatsvindt. Zie hoe de meiden, Jasmyn Joenje, Nikita Liplijn, Nicky Hendriks, Marwa Doufikar en Malak Doufikar samen met Jakob Stolk, kwartiermaker Jongeren Maken de Stad, hun idee hebben gerealiseerd. Begin dit jaar namen zij het initiatief om - vooruitlopend op de fusie van de scholen in de nieuwe campus- een gezamenlijk gala te organiseren, zodat scholieren al voor de fusie wat aan elkaar kunnen wennen. Het is de bedoeling om in iedere vastgestelde schoolvakantie een FRISfeest voor jongeren van 14 tot 19 jaar te organiseren.

Geplaatst: 19-10-2018

De eerste vrijwilligersmarkt in de opzet van het LelystadDoet Event, werd vorige week gehouden in het stadhuis van Lelystad en de Flevomeer Bibliotheek. Ondanks het mooie weer wisten veel bezoekers het stadhuis te vinden. Na de opening door wethouder Nelly den Os kon men meedoen met diverse workshops en kijken naar optredens.

Geplaatst: 19-10-2018

Afgelopen woensdag is het project ‘Skills4Life’ gestart met een bijeenkomst met de initiatiefnemers en de samenwerkingspartners binnen Lelystad. Na een enthousiast welkomstwoord van wethouder Nelly den Os, waarin zij benoemde dat voor Lelystad dit project bijdraagt aan een gezonde en vitale stad.

Geplaatst: 19-10-2018

Windplanblauw heeft de definitieve vergunningen verkregen voor de realisatie van het windpark. Het gaat om de vergunningen Natuurvergunning (Omgevingswet, Wabo), Watervergunning (Waterwet, WW) en Natuurvergunning (Wet Natuurbeheer, Wnb). De vergunningen zijn door de gemeenten Dronten en Lelystad, provincie Flevoland en Rijkswaterstaat afgegeven.

Geplaatst: 19-10-2018