Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Vanaf maandag 28 oktober 2019 gaan de hondencontroleurs in Lelystad op pad. Zij controleren huis-aan-huis op hondenbezit. Wie een hond heeft, betaalt in Lelystad hondenbelasting. Niet iedereen die een hond heeft, meldt dit bij de gemeente. Daarom controleert de gemeente regelmatig of hondenbezitters hondenbelasting betalen.

Geplaatst: 23-10-2019

Door de natte weersomstandigheden van de afgelopen weken lopen de werkzaamheden aan het fietspad Dronterweg uit. De geplande opening van vrijdag 1 november is verplaatst naar vrijdag 22 november 2019. Tot die tijd blijft het fietspad gesloten voor alle gebruikers.

Geplaatst: 22-10-2019

Heeft u de Britse nationaliteit en woont u in Lelystad? De Brexit heeft gevolgen voor de meeste Britse burgers en hun familieleden die in Lelystad, of een andere stad in Nederland, willen blijven wonen.

Geplaatst: 22-10-2019

De gemeente wil de jaarwisseling voor iedereen zo veilig, gezond en prettig mogelijk laten verlopen. Een deel van de Lelystedelingen ervaart overlast van vuurwerk. De komende jaarwisseling wil de gemeente bewoners de mogelijkheid bieden een vrijwillig vuurwerkvrije zone in te stellen.

Geplaatst: 22-10-2019

De Timotheüsschool bestaat 40 jaar en vierde dat met een feestweek voor de kinderen en leerkrachten en als klap op de vuurpijl met een groot feest op de vrijdag voor de herfstvakantie. Wethouder onderwijs, Elly van Wageningen kwam de school persoonlijk feliciteren en bracht een cadeautje mee: een cheque ter waarde van 400 euro.

Geplaatst: 19-10-2019

Wethouder van sport, Elly van Wageningen, is deze week op bezoek geweest bij sportcomplex Schouw in Lelystad. De wethouder heeft een goed beeld gekregen van de diverse sportaccommodaties Ze maakt vaker sportieve rondjes om de vele actieve vrijwilligers binnen de sport in Lelystad te ontmoeten.

Geplaatst: 18-10-2019

De gemeenteraad van Lelystad houdt op dinsdagavond 29 oktober, aanvang 20.00u een inspreekavond over de aanstaande bezuinigingen.

Geplaatst: 17-10-2019

Dinsdag 15 oktober stemde de raad over de moties uit de Motiemarkt.

Geplaatst: 17-10-2019

De 8-jarige Amy Weites is de gelukkige winnares geworden van een fiets, die verloot is in het kader van de Sport- en Cultuurweek. De prijs is beschikbaar gesteld door Lelykracht. Alle deelnemers aan de verloting hebben minstens vijf sportverenigingen bezocht tijdens de Sport- en Cultuurweek.

Geplaatst: 17-10-2019

Zaterdag 12 oktober 2019 was het zover; de opening van de Elfendeurtjesroute bij Buitencentrum Oostvaardersplassen, speciaal voor kinderen van 2 tot 5 jaar. De route werd door wethouder Ed Rentenaar geopend in het bijzijn van tientallen enthousiaste kinderen en verzorgers.

Geplaatst: 16-10-2019

De drie Taalhelden van de provincie Flevoland zijn bekendgemaakt. Suzanne van Meenen, Lottie Debets en Elselien van Asten werden verrast door wethouder Elly van Wageningen en de Stichting Lezen & Schrijven. Zij zijn verkozen tot de Taalheden van de provincie Flevoland 2019, ieder vanwege zijn of haar unieke en bijzondere inzet voor taal. Met de regionale TaalHeldenverkiezingen vraagt Stichting Lezen & Schrijven aandacht voor de 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen.

Geplaatst: 16-10-2019

Internet kan helpen bij het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf. Maar om optimaal de kansen van het internet te kunnen benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal. Vanaf 25 november 2019 zal Google met de Digitale Werkplaats daarom een week lang Lelystad aandoen om workshops aan ondernemers en studenten te geven.

Geplaatst: 16-10-2019