Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

September stond in het teken van de Omgevingsvisie voor Lelystad. Bij LelySTART, in het stadhuis en in verschillende wijken gingen inwoners in gesprek met ambtenaren over de toekomst van onze stad. De meningen en ideeën helpen de gemeente bij het opstellen van de Omgevingsvisie, een document waarin de ambities en beleidsdoelen voor de leefomgeving worden vastgelegd.

Geplaatst: 3-10-2019

Van 7 tot en met 13 oktober vindt de landelijke week van de veiligheid plaats. Ter gelegenheid daarvan brengt de gemeente Lelystad een speciale krant uit over veiligheid. De krant staat boordevol informatie en tips en wordt vanaf 5 oktober huis aan huis in Lelystad verspreid.

Geplaatst: 3-10-2019

Eind september werd in de FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad de dementheek officieel geopend door wethouder Nelly den Os. In de FlevoMeer Bibliotheek kunnen mensen met dementie, hun naasten en professionals twee keer per week terecht bij de dementheek voor informatie en advies rondom dementie en voor hulpmiddelen voor ondersteuning van mensen met dementie.

Geplaatst: 3-10-2019

De gemeenteraad heeft gevraagd om scenario’s voor de toekomst van de GR IJsselmeergroep uit te werken om dreigende financiële tekorten bij uitvoering van de sociale werkvoorziening te beheersen. Hieruit is de Social Firm als meest wenselijke samenwerkingsvorm naar voren gekomen. Dat betekent dat Concern voor Werk NV wordt veranderd naar een Social Firm, een nieuwe organisatie. En dat sluit helemaal aan bij het streven van de gemeente naar een inclusieve arbeidsmarkt. Dat betekent dat er voor iedereen, met of zonder beperking, een plaats moet zijn op de arbeidsmarkt. De Social Firm wordt een samenwerkingsverband van de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder en Urk om te gaan werken aan een regionale inclusieve arbeidsmarkt. Het is een regionale onderneming midden in het Flevolandse bedrijfsleven, waar samengewerkt wordt met regionale bedrijven om een bijdrage te leveren aan de inclusieve arbeidsmarkt. Begin 2020 is de Social Firm operationeel.

Geplaatst: 2-10-2019

Samen met gedeputeerde Jop Fackeldey en de wethouders van de gemeente Almere, Dronten en Zeewolde heeft wethouder John van den Heuvel symbolisch het officiële startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel. Na enkele jaren van voorbereiding kunnen inwoners in het buitengebied van oostelijk en zuidelijk Flevoland toegang krijgen tot snel internet.

Geplaatst: 2-10-2019

Het college heeft besloten de huidige handhavingsinzet uit te breiden vanwege de ervaren overlast vanwege (sterk) verwaarloosde pleziervaartuigen. Deze verwaarloosde pleziervaartuigen zorgen voor een verloederde uitstraling. Uit een inventarisatie blijkt dat er een aantal slecht onderhouden pleziervaartuigen aanwezig is in het Gelderse Diep en de Larservaart. Het gaat hierbij vooralsnog om 24 pleziervaartuigen die slecht zijn onderhouden en 18 pleziervaartuigen die in zeer slechte staat verkeren.

Geplaatst: 2-10-2019

Het college van Lelystad heeft besloten voor het gehele gebied tussen Larserweg en Anthony Fokkerweg voortaan één naam te hanteren: Lelystad Airport Businesspark. De naam van bedrijventerrein Larserpoort vervalt hiermee. Larserpoort maakt nu al deel uit van het door de ontwikkelingsmaatschappij NV OMALA beheerde en geëxploiteerde bedrijventerrein tussen A6 en luchthaven.

Geplaatst: 2-10-2019

Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 is het onderwerp op een ontbijtbijeenkomst die gemeente Lelystad en Bedrijfskring Lelystad (BKL) organiseren voor lokale ondernemers. Woensdagochtend 30 oktober 2019 zijn Lelystadse ondernemers welkom in het stadhuis. Wie zich nog wil aanmelden moet snel zijn.

Geplaatst: 2-10-2019

Maandag 30 september 2019 brachten leerlingen van ZMLK De Zevenster - in het kader van de Kinderpostzegel Bedrijvenactie - een bezoek aan het stadhuis van Lelystad. Gemeente Lelystad gaf hiermee gehoor aan de oproep van de Stichting Kinderpostzegels om leerlingen in een veilige omgeving mee te laten doen aan de Kinderpostzegelactie, want helaas is het niet voor alle scholen mogelijk om mee te doen aan de reguliere Kinderpostzegelactie.

Geplaatst: 1-10-2019

Op zaterdag 28 en zondag 29 september vond het NK 3D boogschieten plaats bij de Lelystadse handboogschietvereniging HBS Artemis. Wethouder sport en vitaliteit, Elly van Wageningen, reikte de prijzen uit. Eerst de prijzen voor Shooter of the Year, die de wethouder samen met de secretaris van de Nederlandse Handboog Bond uitreikte. Vervolgens heeft zij de vele individuele winnaars van het NK 3D gefeliciteerd en de medailles uitgereikt. Tot slot waren er nog verschillende teams die in de prijzen vielen en een medaille ontvingen. Alle uitslagen zijn terug te vinden op de websites van HBS Artemis.

Geplaatst: 1-10-2019

Het Ondernemersplein Almere organiseert op zaterdag 23 november 2019 een Ondernemersdag. Dit is een kennis-, inspiratie- en netwerkevent voor alle starters, ZZP’ers en small business ondernemers in Flevoland. Ook Lelystadse (beginnende) ondernemers zijn van welkom.

Geplaatst: 1-10-2019

Eind september 2019 verzamelden leerlingen van basisschool de Ichthus en de Vuurtoren en middelbare scholieren van Aeres en De Steiger zich aan de Beginweg in Lelystad voor het planten van bomen en bloembollen. Wethouder Nelly den Os heette de kinderen en hun ouders en leerkrachten welkom. "Ik vind het belangrijk om iedereen, van jong tot oud, bewust te maken van het belang van onze natuur en dat we hier zuinig op moeten zijn."

Geplaatst: 1-10-2019