Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Dinsdag 24 september is de paraplu-actie ‘singing in the rain gestart bij basisschool Windroos. De school heeft al enkele jaren het verkeersveiligheidslabel, maar er komen bij de gemeente meldingen binnen over het haal en brenggedrag van de ouders. Als het regent is het erg aantrekkelijk om de auto te pakken in plaats van te fietsen of te lopen. De school probeert nu, via een ludieke actie, ouders en kinderen te stimuleren om lopend of op de fiets naar school te komen. In de omgeving van de school zijn dan ook minder auto’s aanwezig. De actie is gericht aan ouders, maar ook aan buurtbewoners om het parkeerprobleem te verminderen.

Geplaatst: 26-9-2019

De gemeenteraad van Lelystad krijgt van het college drie opties voorgelegd over een plan van aanpak voor de huisvesting van asielzoekers die een vergunning hebben om in Nederland te mogen blijven. De gemeente Lelystad loopt achter bij de wettelijke taak om vergunninghouders te huisvesten.

Geplaatst: 25-9-2019

Tijdens reguliere onderhoudswerkzaamheden aan de Oostrandbrug is een probleem ontdekt met de betonconstructie van de brug. Om de constructie te herstellen is het noodzakelijk de brug te sluiten. Dan kan de aannemer de brug voorzien van nieuw beton, daarna kan de brug weer jaren mee. De Oostrandbrug verbindt het Oostrandpark met de Wijngaard en Hofstede.

Geplaatst: 25-9-2019

ISPA vastgoed B.V. en Van Pijkeren woningbouw B.V. realiseren 15 woningen in De Olmen in Warande. Het gaat om 2 vrijstaande woningen, 10 twee-onder-één kappers en 3 rijwoningen. De woningen komen aan de Kamille, Klaproos en Gentiaan en krijgen allemaal een neutrale kleur met groene en blauwe details die passen bij de uitstraling van dit deel van de wijk. De verkoop is gestart en de verwachte oplevering is eind 2020.

Geplaatst: 25-9-2019

Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 is het onderwerp op een ontbijtbijeenkomst die gemeente Lelystad en Bedrijfskring Lelystad (BKL) organiseren voor lokale ondernemers. Woensdagochtend 30 oktober zijn Lelystadse ondernemers welkom in het Stadhuis. Het aangename van een ontbijt wordt verenigd met het nut van een presentatie over de kansen en mogelijkheden om als ondernemer betrokken te zijn bij de Floriade. Ondernemers die erbij willen zijn kunnen zich opgeven via een aanmeldformulier op de website van BKL.

Geplaatst: 25-9-2019

Op een kavel van bijna 1,5 hectare aan de Kelvinweg/James Wattlaan realiseert MAC3PARK uitbreiding in de logistieke regio. MAC3PARK directeur Meine Breemhaar, wethouder economische zaken Janneke Sparreboom en de directeur van OMALA, Rob Verhoeff, tekenden maandag 23 september de koopovereenkomst.

Geplaatst: 24-9-2019

Maandag 23 september is er een bewonersavond georganiseerd vanwege de overlast in de Dotterbloemhof in het hofje bij de speelplek. Naast enkele bewoners waren ook Welzijn Lelystad, de politie en gemeente vertegenwoordigd. Op 7 juni 2018 zijn er afspraken gemaakt, met name over zwerfvuil en het voetballen bij en rond de speelplek. Deze zijn tijdens de bewonersavond geëvalueerd. Vooral het voetballen is en blijft een punt van aandacht.

Geplaatst: 24-9-2019

Wethouder van Sport Elly van Wageningen heeft zaterdag 21 september 2019 in sportcentrum De Koploper de eerste Sport- en Cultuurweek in Lelystad geopend. Inwoners maken tot en met zondag 29 september gratis kennis met allerlei sportieve en culturele activiteiten in de stad.

Geplaatst: 23-9-2019

Donderdagavond 19 september 2019 werd in de Kubus een geslaagde en sfeervolle opening gehouden van de deelnemersexpositie Tour of Art Flevoland. De Jazz-improvisaties op een aantal kunstwerken uit de deelnemersexpositie door saxofonist Willem Hellbreker en slagwerker Olaf Noordanus trokken veel bezoekers en werden zeer gewaardeerd.

Geplaatst: 23-9-2019

In De Olmen zijn half september tijdelijk masten geplaatst om de komende winter het gebied te verlichten. Deze tijdelijke masten zullen nadat het gebied verder is ingericht, worden vervangen voor een definitieve verlichting. De komende maand zal de verlichting echter nog niet branden. In verband met het niet tijdig kunnen leveren van de benodigde transformator kunnen de aanwezige kabels niet van spanning worden voorzien.

Geplaatst: 23-9-2019

Wethouder Nelly den Os heeft woensdag 18 september 2019, in het bijzijn van bewoners en hun trouwe viervoeters, het hondenspeelveld ‘Banjer’ in de Schoener geopend.

Geplaatst: 20-9-2019

De Wollewei is vorige maand opgeheven vanwege persoonlijke omstandigheden van de initiatiefneemster Freddy van Arnhem. Inmiddels hebben de bewonersvereniging Warande en Stichting 4-Fusion de handen ineengeslagen om de weide voort te zetten onder de naam ‘Schapenwei Warande’. Weide 1 komt te vervallen en de overige drie weides blijven bestaan.

Geplaatst: 19-9-2019