Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Op woensdag 31 juli aanstaande sluit de provincie Flevoland de N302 Larserweg af in beide richtingen tussen de Meerkoetenweg en de Vogelweg. De afsluiting duurt van 31 juli 20.00 tot 1 augustus 07.00 uur.

Geplaatst: 29-7-2019

Akse Media, uitgever van de gemeentegids Lelystad, start in week 32 met het actualiseren van de aankomende uitgave. Dit betekent dat Akse Media alle verenigingen, organisaties en instanties met een vermelding in de gemeentegids gaat benaderen. In januari 2020 verschijnt de nieuwe uitgave van de gemeentegids Lelystad.

Geplaatst: 29-7-2019

Trotse ouders, docenten, coaches maar ook praktijkbegeleiders waren getuige van de diploma-uitreiking aan de eerste Lelytalenten. Het was een feestelijke avond met afstudeerhoedjes, muziek, ballonnen, blije gezichten en opluchting.

Geplaatst: 24-7-2019

In Nederland heeft u het recht om u te kleden zoals u wilt, wat anderen daar ook van vinden. Maar in bepaalde situaties moeten mensen elkaar kunnen aankijken en herkennen. De overheid verbiedt daarom op bepaalde locaties kleding die het gezicht geheel bedekt: in het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg en in overheidsgebouwen.

Geplaatst: 24-7-2019

Op zaterdag 6 juli vond in de ‘Betuwe’ een sport, spel en buurtbarbecue plaats. ‘Wij hebben een prachtige buurt vol met leuke bewoners’, vertellen initiatiefnemers Sjacco Cinqualbre en Ton Petiet. ‘Het belangrijkste voor ons is dat de bewoners elkaar beter leren kennen. Dit is mede door de sport- en speldag met een afsluitende buurtbarbecue goed gelukt’, vertellen beide heren enthousiast. ‘Een leuke wijk komt de buurt ten goede. Door het initiatief hebben wij meer contact onderling, is er meer zicht op elkaar, helpen wij elkaar en zijn wij er meer voor elkaar.’

Geplaatst: 19-7-2019

LATEI projectontwikkeling B.V. en de gemeente Lelystad hebben 15 juli 2019 de koop- en ontwikkelingsovereenkomst voor nieuwbouw in Warande ondertekend. LATEI gaat als hoogste bieder van geselecteerde partijen aan de slag met Blok IV in De Olmen in Warande. Er komen maximaal 18 rijwoningen en maximaal 10 twee-onder-één-kapwoningen.

Geplaatst: 19-7-2019

Wethouder Elly van Wageningen van sport heeft Lelystedeling Erik Ormeling gefeliciteerd met het behalen van de gouden medaille met zijn landelijke hockeyteam op de Europese kampioenschappen voor 65-plusserers; de Grand Masters Hockey European Cup in Brasschaat (België). Erik Ormeling maakt deel uit van landelijke team voor 65+, nadat hij hiervoor gevraagd was.

Geplaatst: 17-7-2019

Op woensdag 10 juli 2019 heeft wethouder John van den Heuvel kringloopwinkel ‘De Groene Haven’ geopend. Het resultaat van een samenwerking tussen stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis en Stichting IDO met inloophuis Open Haven. In de winkel wordt tweedehands kleding en kleine huishoudelijke artikelen verkocht. De winkel is iedere werkdag geopend van 13.00-16.00 uur.

Geplaatst: 15-7-2019

Het college van Lelystad heeft kennis genomen van het rapport dat de toekomstverkenner heeft uitgebracht en aangeboden aan minister Bruins (VWS). Het college van Lelystad vindt dat het rapport een helder beeld geeft van de cijfers rondom de zorg en zorgbehoefte in Flevoland. Er worden vele interventies genoemd die nodig zijn om het zorglandschap in Flevoland en Lelystad te versterken. “Wij lezen waardevolle adviezen, waaronder het advies om in Lelystad opname mogelijkheid voor chronische zieken, zoals COPD patiënten, te creëren.

Geplaatst: 15-7-2019

Al weer voor de vierde keer organiseert de gemeenteraad de Motiemarkt. Heeft u een idee om Lelystad mooier, sportiever, socialer, veiliger of……… te maken? Dan is de Motiemarkt het moment om uw idee in te dienen! De gemeenteraad nodigt u van harte uit op woensdagavond 18 september, inloop vanaf 18.30u in het Stadhuis van Lelystad.

Geplaatst: 15-7-2019

Onlangs is de campagne gestart “Geef ons maritiem verleden toekomst… breng de Batavia aan Land”. Scheepsbouwmeester Willem Vos, directeur Jan Vriezen en wethouder Ed Rentenaar starten de campagne met de opening van een kleine expositie over de Batavia. Het aan land brengen van de Batavia maakt het mogelijk om groot onderhoud te plegen en de hoognodige restauratie uit te voeren.

Geplaatst: 13-7-2019

Lelystad lanceert een filmpje dat gemaakt is tijdens de meeloopdag, die op 20 juni 2019 plaatsvond in het onderwijs van Lelystad. Het filmpje geeft een korte impressie en heeft tot doel het vak van leerkracht onder de aandacht te houden onder mensen die daarin geïnteresseerd zijn.

Geplaatst: 12-7-2019