Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Met het faillissement van het MC Zuiderzee ziekenhuis is de rol van de gemeente Lelystad rond (ziekenhuis)zorg veranderd. De gemeente heeft geen wettelijke verantwoordelijkheid in ziekenhuiszorg en geen formele positie. Maar de impact van het faillissement van het ziekenhuis en het gedeeltelijk verdwijnen van ziekenhuiszorg voor inwoners van Lelystad is dermate groot, dat het College van Lelystad zich op verschillende manier actief inzet voor goede ziekenhuiszorg, dichtbij de inwoners. Door de actuele ontwikkelingen en de verschuivingen in het aanbod van (ziekenhuis)zorg verschijnt de nieuwe gezondheidsnota eind 2019, een jaar later dan gepland. Zo kan de gemeente met haar beleid beter inspelen op de lokale ontwikkelingen, die momenteel nog volop in beweging zijn.

Geplaatst: 13-3-2019

Het college heeft, gezien de uitkomst van de twee aanbestedingstrajecten, besloten om de raad voor te stellen het krediet voor de bouw van de Campus te verhogen met ruim 9 miljoen. Het eerder vastgestelde budget van 55,5 miljoen blijkt niet voldoende door de extreem gestegen bouwkosten. Na de tweede aanbesteding is nu 64,6 miljoen benodigd om het eerder vastgestelde ontwerp, energie neutraal en met nul op de meter te kunnen realiseren.

Geplaatst: 13-3-2019

Om er zeker van te zijn dat elke kiesgerechtigde in Lelystad op 20 maart 2019 zijn of haar stem kan uitbrengen voor de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen worden voor Beukenhof, De Scheren, Rozengaard, Jol en Stadseiland nieuwe stempassen gedrukt en bezorgd. De verwachting is dat alle kiesgerechtigden in deze wijken zaterdag de stempassen ontvangen.

Geplaatst: 13-3-2019

Inspireren jongeren ons om de juiste beslissingen voor de stad te nemen?

Geplaatst: 12-3-2019

Gemeente Lelystad onderzoekt of er behoefte en draagvlak is voor een verruiming van de openingstijden van de horeca in de stad. Op www.lelystad.nl/openingstijdenhoreca kunnen bewoners hun mening doorgeven. Daarnaast zijn de politie en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Lelystad, gevraagd om te adviseren over een mogelijke verruiming van de openingstijden. De reacties van bewoners worden samengevoegd met het advies van de politie en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Lelystad. Daarna wordt met de gemeenteraad besproken of de openingstijden van de horeca in Lelystad wel of niet worden aangepast.

Geplaatst: 12-3-2019

Vrijdag 8 maart 2019 heeft wethouder Nelly den Os de expositie van deelnemers aan de cursus Keramiek, gegeven bij Kwintes AC de Waterspiegel, geopend. De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Anne Habing, keramist, en Tiny’s Atelier in de Kroonpassage in Lelystad.

Geplaatst: 11-3-2019

De eerste bijeenkomst afgelopen zaterdag van het Zeekadetkorps Lelystad was passend en misschien wel kenmerkend voor dit nieuwste Zeekadetkorps in Nederland: stormachtig. Van de negen aangemelde kinderen meldden zich zes kinderen zaterdag middag aan boord van het Charterschip Amalia. En die bleken ook nog eens een mooie dwarsdoorsnede van de Lelystadse bevolking te zijn. Ze konden hun lol niet op.

Geplaatst: 11-3-2019

Op maandag 18 maart 2019 worden van 09.00 uur tot 16.30 uur werkzaamheden uitgevoerd bij de rotonde Houtribweg en Durgerdamstraat. De werkzaamheden houden verband met het verbeteren van het wegdek.

Geplaatst: 8-3-2019

De gemeente breidt haar dienstverlening uit door aanvragen van inwoners ook steeds meer digitaal aan te bieden. In het bijzonder voor uitkeringen zijn er in de afgelopen periode digitale formulieren ontwikkeld. Op 7 maart gaf wethouder John van de Heuvel het startschot voor het nieuwe digitale loket voor de aanvraag van uitkeringen. “Geen ingewikkelde formulieren waar je niet uitkomt, maar overzichtelijk ingerichte websites voor alle doelgroepen in onze samenleving die een uitkering willen aanvragen”, aldus wethouder John van den Heuvel.

Geplaatst: 8-3-2019

Boan May Abdel Nor van basisschool De Boeier uit Lelystad heeft vanmiddag de lokale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Lelystad en betrof een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Lelystad vertegenwoordigen in de provinciale finale en wordt wellicht wel De Nationale Voorleeskampioen 2019! De supporters van Rosa Woltjer van BS De Horizon wonnen de prijs voor de beste yell en spandoek.

Geplaatst: 7-3-2019

Van 22 februari tot en met 1 maart 2019 hebben alle kiesgerechtigden in Lelystad een stempas ontvangen. Als u ten onrechte geen stempas heeft ontvangen of uw stempas bent verloren, kunt u een vervangende stempas aanvragen.

Geplaatst: 6-3-2019

Vrijdag 1 maart 2019 verwelkomde wethouder Ed Rentenaar een delegatie uit Zuid-Korea in het Stadhuis van de gemeente Lelystad. De delegatie liet zich onder andere informeren over de Wmo. Maatschappelijke ondersteuning, zoals wij in Nederland kennen, is zelfs in modern land als Zuid-Korea een unicum.

Geplaatst: 6-3-2019