Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Windplanblauw heeft de definitieve vergunningen verkregen voor de realisatie van het windpark. Het gaat om de vergunningen Natuurvergunning (Omgevingswet, Wabo), Watervergunning (Waterwet, WW) en Natuurvergunning (Wet Natuurbeheer, Wnb). De vergunningen zijn door de gemeenten Dronten en Lelystad, provincie Flevoland en Rijkswaterstaat afgegeven.

Geplaatst: 19-10-2018

Wethouder Nelly den Os kreeg op woensdag 17 oktober 2018 uit handen van huisarts Justin Vooijs en verpleegkundige Hélène Hulshof een informatiepakket over palliatieve zorg. De overhandiging vond plaats in het kader van de Week van de Palliatieve Zorg, waarin aandacht wordt besteed aan de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven.

Geplaatst: 19-10-2018

Provincie Flevoland wil graag dat bezoekers de regio Flevoland nog meer kunnen beleven tijdens een dagje uit of vakantie. Zij moedigt ondernemers en organisaties in de vrijetijdssector daarom met een provinciale subsidie aan, om met elkaar en/of andere partijen te komen tot aantrekkelijke nieuwe producten. Het ontwikkelen van vrijetijdsproducten die goed aansluiten bij het verhaal van Flevoland én inzetten op beleving zorgen ervoor dat bezoekers het unieke en onderscheidende karakter van Flevoland ook daadwerkelijk kunnen ervaren.

Geplaatst: 19-10-2018

Tijdens de drukbezochte Lelystadse Banenmarkt die op donderdag 11 oktober bij Werkbedrijf Lelystad werd gehouden hebben tweeënveertig werkgevers tegen de 160 matches weten te realiseren. De komende weken vinden er vervolggesprekken plaats en zal blijken of de kliks tussen werkzoekenden en werkgevers een even groot aantal vervulde vacatures zal opleveren. “Daarmee is de Banenmarkt een groot succes gebleken!”, blikt een tevreden Onno Vermooten terug. Vermooten is directeur van Werkbedrijf Lelystad en heeft samen met UWV de Banenmarkt georganiseerd.

Geplaatst: 18-10-2018

Afgelopen vrijdag 12 oktober 2018 heeft Amira de voorleeswedstrijd gewonnen op openbare basisschool De Triangel. Zij mag zich nu een jaar lang voorleeskampioen van De Triangel noemen en de school vertegenwoordigen tijdens de Nationale voorleeskampioenschappen in de FlevoMeer Bibliotheek.

Geplaatst: 16-10-2018

Sinds augustus is Lelystad een nieuw restaurant rijker: restaurant Uno aan de Promesse. Afgelopen donderdag verrichtte wethouder Janneke Sparreboom de officiële feestelijke opening van het restaurant.

Geplaatst: 16-10-2018

Het was een gezellige drukte zaterdagmiddag 13 oktober 2018 op het Stadhuisplein. Daar vond onder andere de Themamiddag Veiligheid plaats. De themamiddag was georganiseerd door ondernemers uit het Stadshart in samenwerking met gemeente, politie, brandweer en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Met diverse activiteiten voor jong en oud werd het thema veiligheid onder de aandacht gebracht en wat inwoners zelf kunnen doen om onveiligheid te voorkomen.

Geplaatst: 15-10-2018

In Flevoland mag je zichtbaar en veilig jezelf zijn. Onder dat motto hesen wethouder Peter Schot van de gemeente Lelystad en plaatsvervangend voorzitter Peter Pels van Provinciale Staten van Flevoland voor het eerst samen de regenboogvlag op Coming Out Dag 11 oktober.

Geplaatst: 12-10-2018

Zaterdag 3 november 2018 is de 3e editie van de Infodag Lelystad Airport. U bent welkom van 10.00 tot 16.00 uur in de nieuwe – nog onafgewerkte – passagiersterminal aan het Terminalplein 2. De infodag staat, onder het motto ‘Check-innovatie@LelystadAirport’, in het teken van innovatie en duurzaamheid.

Geplaatst: 12-10-2018

Het zit wel goed met het milieubewustzijn van de leerlingen uit groep 4 van openbare basisschool De Albatros in Lelystad. Dat bleek wel uit het gesprek dat wethouder Elly van Wageningen woensdag 10 oktober 2018 op de school had, toen ze daar kwam voorlezen in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. Het duurzaamheidsthema van de Voorleesactie is dit jaar duurzame energie. ‘Heel veel mensen denken niet goed na over de aarde,’ wist een jongen te vertellen, ‘dus moeten andere mensen dat doen. Anders is er straks geen gras meer, maar alleen maar aarde.’

Geplaatst: 12-10-2018

Op dinsdag 9 oktober 2018 werd na een grondige renovatie de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) De Dukdalf geopend door wethouder Nelly den Os. Zij werd verwelkomd door Jan Dekker, directeur van Welzijn Lelystad want Welzijn Lelystad is ook in dit wijkcentrum verantwoordelijk voor het beheer en tevens werkt het Opbouwwerk vanuit deze locatie.

Geplaatst: 12-10-2018

Op 9 en 10 oktober had de afdeling Lelystad van Veilig Verkeer Nederland weer de Rijvaardigheidsdagen voor senioren georganiseerd. Op deze dagen werd met de eigen auto de rijvaardigheid getest en de kennis over de theorie opgefrist. Het programma bestond uit een avondprogramma en een dagprogramma. Aan deze sessie hebben 60 deelnemers meegedaan. Volgend jaar wordt weer een ander stadsdeel uitgenodigd om vrijwillig en gratis deel te nemen aan de Rijvaardigheidsdagen.

Geplaatst: 11-10-2018