Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

In het weekend van vrijdag 19 juli 20.00 uur tot maandag 22 juli 06.00 uur wordt door provincie Flevoland nieuw asfalt aangebracht op het kruispunt van de N305 Gooiseweg met de N302 Larserweg. Het kruispunt is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor het verkeer.

Geplaatst: 10-7-2019

Het Rijk en de Metropoolregio Amsterdam (MRA) gaan een langjarige samenwerking aan om het woningtekort terug te dringen en te zorgen voor structureel voldoende betaalbaar woningaanbod. Op 5 juli 2019 werd hiertoe de 'Woondeal' ondertekend. Als onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam is Lelystad deelnemer aan de deal.

Geplaatst: 10-7-2019

Op dinsdagavond 2 juli jl. fietsten de gemeenteraad en het college via een grotendeels groene route langs een aantal Motiemarkt-initiatieven

Geplaatst: 9-7-2019

Op 8 juli is het startsein gegeven voor het Lelystadse Wijkleerbedrijf voor de zorg. Het Wijkleerbedrijf biedt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende opleidings- en werkervaringsplaats, met na een jaar een baan in de zorg. Het Wijkleerbedrijf is een samenwerkingsverband tussen Werkbedrijf Lelystad, ROC Flevoland, Woonzorg Flevoland, Coloriet, Triade Vitree en Calibris Advies.

Geplaatst: 9-7-2019

Gemeente Lelystad heeft maandag 8 juli 2019 samen met LelystadDoet (onderdeel van Welzijn Lelystad) en Challenge Up (onderdeel van Lelykracht), 5 jonge vrijwilligers in het zonnetje gezet. Van Devina (14), Lydia (24), Sammy-Jo (17), Shirah (23) en Ayoub (19) zijn mooie portretfilmpjes gemaakt door jonge vrijwilligers, waarin zij laten zien waarom zij vrijwilligerswerk doen. Er schuilt namelijk een held in iedereen.

Geplaatst: 9-7-2019

Na 5 jaar wordt de Wollewei in Warande binnenkort opgeheven. Dit bijzondere initiatief, dat door velen erg gewaardeerd werd, vraagt veel onderhoud en aandacht.

Geplaatst: 9-7-2019

Munckhof en Witteveen zijn de nieuwe uitvoeringspartijen voor de Regiotaxi Flevoland. De komende jaren zullen zij de taxiritten in Flevoland verzorgen. Maandag 8 juli kwamen alle partijen bijeen om terug te blikken op de eerste week regiotaxi met deze nieuwe vervoerders. Naast de twee vervoerders en de provincie waren ook de gemeenten Dronten, Zeewolde, Noordoostpolder en Lelystad aanwezig.

Geplaatst: 8-7-2019

Volleybalvereniging Volta uit Lelystad heeft naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van de vereniging op 3, 4 en 5 juli de Klaverbladzomeravondcompetitie georganiseerd. De competitie was voor Lelystadse buurten, bedrijven, scholen, familie of vrienden en vond plaats in Sporthal De Rietlanden. Maar liefst 16 Lelystadse teams deden mee. Wethouder sport, Elly van Wageningen, reikte op vrijdag 5 juli aan het eind van de avond de beker uit aan de kampioen van Lelystad: De Angry Birds, een familieteam met fameuze volleyballers. In totaal waren tijdens de competitie meer dan 200 Lelystedelingen actief.

Geplaatst: 8-7-2019

Op donderdag 4 juli 2019 bracht mevrouw Clemence Ross-van Dorp een bezoek aan het Respijthuis Lelystad. In haar functie als aanjager respijtzorg, aangesteld door het ministerie van VWS, bezocht zij diverse vormen van respijt- en logeerhuizen in het land. Vandaag stond Lelystad op haar programma. Vergezeld door haar ondersteuner de heer Ad Standaart van Bureau Obelon, werd zij ontvangen in het Respijthuis door wethouder Nelly den Os en het bestuur van het Respijthuis Lelystad.

Geplaatst: 8-7-2019

Het schoolplein van openbare basisschool De Boeier is vernieuwd. De voltooiing van het plein is vrijdag gevierd met een pleinfeest voor jong en oud. Het plein heeft een ware ‘groene’ metamorfose gekregen. Ook is een deel van de hekken weggehaald. Hierdoor is het een echt ‘buurtplein’ geworden, waar nu ook na schooltijd gespeeld kan worden. Tijdens het feest kreeg wethouder Elly van Wageningen van Onderwijs het plein symbolisch overgedragen. Ook trakteerden de jongste leerlingen de wethouder op een prachtig lied.

Geplaatst: 8-7-2019

In de week van 15 juli wordt het Agoradek als laatste parkeergarage voorzien van nieuwe parkeerapparatuur. Als dat klaar is iedere garage in het Stadshart voorzien van kentekenherkenning. En kan er in- en uitgereden worden met de pinpas. Ook wordt in deze garage vanaf volgende week de rijrichting omgedraaid.

Geplaatst: 5-7-2019

De gemeente Lelystad organiseerde dinsdag 2 juli 2019 een inloopbijeenkomst voor bewoners en gebruikers van het Lelycentre en omgeving. De bijeenkomst werd goed bezocht, ruim 130 omwonenden en andere betrokkenen lieten zich informeren over de herontwikkeling van het gebied. Er werden gesprekken gevoerd en enquêtes over specifieke onderdelen als wonen, verkeer en openbare ruimte ingevuld. De aanwezigen - vooral omwonenden - waren erg tevreden over het wonen en verblijven in Lelystads oudste centrum. "De plannen maken het alleen nog maar mooier," aldus een bewoner.

Geplaatst: 5-7-2019