Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

De Zuil van Lely maakt onderdeel uit van de tentoonstelling ‘Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968’ in museum De Fundatie in Zwolle. De tentoonstelling is zaterdag 19 januari gestart en brengt vijftig iconische kunstwerken in Nederland vanaf 1968 in beeld. De Zuil van Lely, van kunstenaar Hans van Houwelingen, is uitgekozen als één van deze kernkunstwerken. ‘Ik ben trots dat de Zuil van Lely deel uitmaakt van deze bijzondere tentoonstelling en we hiermee de werken van toonaangevende kunstenaars onze openbare ruimten onder de aandacht kunnen brengen’, aldus Peter Schot, wethouder Kunst & Cultuur.

Geplaatst: 12-2-2019

Op 7 februari heeft John van den Heuvel, wethouder Werk en Inkomen van de gemeente Lelystad, de informatie- en oriëntatiebijeenkomst over werken in de zorgsector geopend in het gemeentehuis. Tijdens een middagvullend programma kregen 112 geïnteresseerden de gelegenheid om direct in contact te komen met zo’n 20 werkgevers uit de zorgsector, openstaande vacatures en opleidingstrajecten.

Geplaatst: 8-2-2019

De kandidatenlijsten voor de verkiezing van de leden van de provinciale staten van Flevoland zijn op vrijdag 8 februari 2019 onherroepelijk vastgesteld. Dit gebeurde tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau.

Geplaatst: 8-2-2019

Wilt u meedenken over de toekomst van Lelystad? Ziet u kansen voor Lelystad en wilt u uw bijdrage leveren aan de stad? Dan bent u van harte uitgenodigd om samen met ons de tweede bouwsteen voor de Omgevingsvisie, het Ruimtelijk Raamwerk van Lelystad, te maken.

Geplaatst: 8-2-2019

ENGIE, Provincie Flevoland en de gemeente Lelystad versterken hun samenwerking om diverse duurzame ontwikkelingen op en rondom Flevokust Haven en de Maxima-centrale te realiseren. Daarom vernieuwen ze de in januari 2017 gesloten intentieovereenkomst.

Geplaatst: 7-2-2019

De werkzaamheden aan de N307 Houtribweg bij Lelystad lopen twee dagen vertraging op en worden volgens de nieuwe planning op dinsdag 12 februari afgerond.

Geplaatst: 6-2-2019

Het college kan ieder jaar collectieve festiviteiten aanwijzen. Dagen of dagdelen die hiervoor in aanmerking komen zijn algemeen erkende feestdagen, zowel landelijk als lokaal. Op deze dagen is het voor horeca-inrichtingen toegestaan meer geluid te produceren dan op andere dagen is toegestaan. Ook kunnen op de aangewezen dagen afwijkende openingstijden gelden voor horeca-inrichtingen.

Geplaatst: 6-2-2019

Met ingang van woensdag 6 februari 2019, 9:00 uur, liggen de kandidatenlijsten en ondersteuningsverklaringen voor de op woensdag 20 maart 2019 te houden verkiezing van de leden van de provinciale staten in Flevoland, ter inzage bij de Stadswinkel in het stadhuis van Lelystad, Stadhuisplein 2. De kandidatenlijsten zijn tijdens openingstijden van de Stadswinkel in te zien.

Geplaatst: 5-2-2019

Radio Lelystad is vanaf 2 februari ook via Ziggo (36), KPN (1395) en andere glasvezelkanalen te beluisteren. Daarnaast start het lokale radiostation voor de zomer met het uitzenden van tv, zoals raadsuitzendingen. ‘Doordat onze programma’s nu ook thuis te beluisteren zijn, komen we nog meer in verbinding met de inwoners van Lelystad’, zegt voorzitter Frans Loos.

Geplaatst: 4-2-2019

In opdracht van gemeente Lelystad voert Aannemingsmaatschappij Van Gelder werkzaamheden uit in het Stadshart. Deze vinden plaats tot medio 2019. Het betreft een deel van de straten De Promesse, Agorahof en Waagpassage. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat het Stadshart bereikbaar blijft.

Geplaatst: 4-2-2019

De onlangs aangekondigde onderhoudswerkzaamheden aan de Trekweg, Praamweg en Meeuwenweg worden vanwege de weersverwachting uitgesteld. De werkzaamheden zouden van 4 t/m 8 februari 2019 plaatsvinden en zijn nu verplaatst naar week 7 (11 t/m 15 februari 2019), mits de weersomstandigheden het toelaten.

Geplaatst: 4-2-2019

Samen met het UWV Werkgeverservicepunt Flevoland en gemeente Lelystad organiseert Zowelwerk op donderdag 7 februari tussen 16.00 en 20.00 uur een informatie- en oriëntatiebijeenkomst over werken in de zorgsector in het gemeentehuis in Lelystad. De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers die vanwege het faillissement van MC IJsselmeerziekenhuizen op zoek moeten naar een nieuwe uitdaging. Maar ook voor alle geïnteresseerden die meer willen weten over werken in de zorg.

Geplaatst: 31-1-2019