Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Inwoners uit Lelystad kunnen vanaf nu terecht op de website lelystad.langzultuwonen.nl voor tips om hun woning veiliger en comfortabeler te maken met het oog op langer zelfstandig wonen. De website is onderdeel van de campagne Lang zult u wonen, waarmee de gemeente Lelystad inwoners informeert over maatregelen die mensen zelf kunnen nemen om te zorgen dat hun woning geschikt is voor de toekomst.

Geplaatst: 17-6-2019

Op donderdag 13 juni is Kloosterboers nieuwste, volledig geautomatiseerde, multi-user hoogbouwvrieshuis officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door door Erwin Pardon (Regional President, Continental Europa MENA & Lutosa), Janneke Sparreboom (Wethouder Gemeente Lelystad) en Alex Kloosterboer (CEO Kloosterboer).

Geplaatst: 14-6-2019

Het werkbezoek van de minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan Flevoland op woensdag 12 juni 2019 stond in het teken van de nieuwe Omgevingswet. In het bijzonder het bijbehorende digitale stelsel. In de Try Out Flevoland verkennen de Flevolandse overheidspartners wat iedere organisatie hierin zelf moet doen en wat gezamenlijk opgepakt moet worden. Medewerkers en bestuurders van de overheidspartners gingen hierover met de minister in gesprek.

Geplaatst: 14-6-2019

Heeft u vragen over de betalingsmogelijkheden van de gemeentelijke belastingen? Kom dan naar het gratis inloopspreekuur in het stadhuis. Van 17 juni 2019 tot en met 21 juni 2019 kunt u met uw vragen terecht bij onze belastingmedewerkers. Een afspraak maken is niet nodig, u kunt gewoon binnen komen lopen. Dat kan van maandag tot en met donderdag tussen 9.00-12.00 uur en tussen 13.00-16.00 uur. Op vrijdag is het spreekuur tussen 9.00-12.00 uur. U kunt uw vragen over de gemeentelijke belastingen ook via de telefoon stellen. Bel hiervoor met de gemeente op telefoonnummer 14 0320.

Geplaatst: 14-6-2019

Rijkswaterstaat organiseert op dinsdag 18 juni 2019 in Lelystad een inloopbijeenkomst, over de verbreding van de snelweg A6 tussen Almere Oostvaarders en Lelystad.

Geplaatst: 13-6-2019

Wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom, heeft een bezoek gebracht aan het 'Walhalla voor kook- en kerstliefhebbers': het bedrijf HIT Trading op bedrijventerrein Larserpoort, onderdeel van Lelystad Airport Businesspark. Het bezoek past in de reeks werkbezoeken van de wethouder aan Lelystadse ondernemingen.

Geplaatst: 13-6-2019

De Finnjol heeft het oordeel goed gekregen van inspectie. Dat is een geweldige prestatie aangezien de school twee jaar terug nog als zeer zwak werd beoordeeld. Wethouder Elly van Wageningen ging bij de Finnjol langs om dit samen met de leerkrachten en de kinderen te vieren. De kinderen hadden zongen een lied voor de wethouder en de wethouder deelde een cadeautje uit; voor elke bouw een boek.

Geplaatst: 13-6-2019

De finale van de Grote Verkeersquiz Lelystad 2019, voor basisschoolleerlingen uit groep 6, vond plaats op donderdagmiddag 6 juni in het Agora Theater. Klaas van Kruistum – bekend van wie is de Mol, Zapp Live en de Klaas kan alles – presenteerde de quiz. De uiteindelijke finalisten waren de scholen Ichtus , De 3 Sprong, De Helmstok en Laetare. Laetare is de winnaar en gaat samen met nummer 2, De 3 Sprong, naar de grote (Flevolandse) Provinciale Verkeersquiz finale. Wethouder Peter Schot reikte de prijs uit aan de leerlingen van Laetare.

Geplaatst: 13-6-2019

Vrijdagmiddag 7 juni doopte wethouder Wonen, Janneke Sparreboom de betonnen vloer van project Spiegelgracht. Dat gebeurde met het leegspuiten van een fles champagne. Het markeerde de feestelijke bouwstart van 22 woningen van de Lelystadse ontwikkelaar ReadyforLiving in deelgebied ‘De Olmen’ in nieuwbouwwijk Warande. Ongeveer 70 toekomstige bewoners en betrokkenen bij het project waren hierbij aanwezig.

Geplaatst: 11-6-2019

Het Markermeer, de Oostvaardersplassen en de Lepelaarplassen zijn 3 bijzondere Flevolandse natuurgebieden van internationaal belang. De natuur heeft baat bij een verdere versterking en uitwisseling tussen deze natuurgebieden.

Geplaatst: 7-6-2019

De Prokkelweek is een initiatief van stichting Prokkel en wordt traditiegetrouw gehouden in de eerste helft van juni. In 2019 is de Prokkelweek van maandag 3 tot en met zaterdag 8 juni. Tal van vrijwilligers organiseren tijdens de Prokkelweek bij bedrijven, stichtingen, in buurten, op scholen en verenigingsleven activiteiten die mensen met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact brengen.

Geplaatst: 6-6-2019

Het invoeren van het nieuwe inzamelen van het huishoudelijk afval in Lelystad gaat een volgende fase in. De aanbesteding voor de aanschaf en het plaatsen van de ondergrondse restafvalcontainers is afgerond. Het college van Lelystad vraagt nu de gemeenteraad hiervoor een krediet van € 1.465.000 beschikbaar te stellen. Tegelijkertijd vraagt het college aan de raad om een voorkeur uit te spreken voor een van de drie voorgestelde varianten voor het gratis ophalen van grof afval. De voorkeur van het college gaat uit naar de variant waarbij inwoners twee dagen in de week op afspraak gratis hun grof afval kunnen laten ophalen door HVC.

Geplaatst: 6-6-2019