Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Dinsdagmiddag 16 april werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de Leerwerkverkiezing van dit jaar bekendgemaakt. Het Beste Leerwerkbedrijf van het jaar werd Medidis en Beste Talent van het jaar is Dimitri Heijenberg.

Geplaatst: 17-4-2019

Op vrijdag 12 april jl. opende wethouder Nelly den Os officieel het Respijthuis Lelystad. Onder het toeziend oog van een 60 tal genodigden, gaf zij, samen met voorzitter Albert Kok, op ludieke wijze lucht aan het Respijthuis.

Geplaatst: 17-4-2019

Maandag 16 april 2019 nam wethouder Nelly den Os - in aanwezigheid van een groot aantal vrijwilligers - het eerste lot van de Zonnebloemloterij in ontvangst. De Zonnebloem is een landelijke organisatie die activiteiten organiseert en bezoeken aan huis voor mensen met een lichamelijke beperking.

Geplaatst: 17-4-2019

Steppin Lelystad opende samen met wethouder Ed Rentenaar op 13 april feestelijk haar deuren bij B&B de Kandelaar in Biddinghuizen. De opening viel samen met de start van de Tulpenroute in Flevoland en de tulpenmarkt. Steppin Lelystad is het eerste bedrijf dat gebruik maakt van de Stimuleringsregeling voor toeristische ondernemers.

Geplaatst: 17-4-2019

Het centraal stembureau heeft op dinsdag 16 april de uitslag van de hertelling provinciale statenverkiezingen in Flevoland bekendgemaakt en vastgesteld.

Geplaatst: 16-4-2019

Samen met bewoners, ondernemers, eigenaren en culturele instellingen werkt de gemeente aan de ontwikkeling van een levendiger en groener Stadshart. We nemen hierin de volgende stap: de ontwikkeling van het Theaterkwartier. Dit is het gebied rondom het Agoratheater.

Geplaatst: 16-4-2019

Wethouder Elly van Wageningen opende op openbare basisschool de Regenboog dit jaar de Koningspelen 2019. Dat deed zij door het vernieuwde schoolplein officieel te openen en een hardloopwedstrijd met de kinderen te doen. Koningsdag stond dit jaar op De Regenboog in het teken van buiten spelen. En waar kun je nou beter buiten spelen dan op een prachtig vernieuwd en uitdagend schoolplein?

Geplaatst: 16-4-2019

In september en oktober werkt Provincie Flevoland aan het fietspad langs de N309 Dronterweg tussen Lelystad en Dronten. Het nieuwe fietspad wordt veilig en duurzaam.

Geplaatst: 16-4-2019

Derde Beeldvormende sessie dinsdagavond 16 april vanaf 19.00u

Geplaatst: 15-4-2019

Tot Windesheimstudent Valiant in Weesp ten tonele verscheen, hulde de fabriekshal zich in nevelen: in oliewalmen welteverstaan. De komst én oplossing van de Engineeringstudent deed de mist definitief optrekken en hiervoor kreeg hij vrijdag een Flevopenning.

Geplaatst: 15-4-2019

Wethouder Janneke Sparreboom, directeur van OMALA Rob Verhoeff en directeur Andries Heierman van groenaannemer Van de Bijl & Heierman hebben vrijdag 12 april gezamenlijk een boom geplant aan de Ochoaweg in Lelystad Airport Businesspark. In totaal worden in twee weken tijd bijna 400 bomen in het gebied geplaatst. Hiermee wordt verder vorm gegeven aan de aantrekkelijke hoogwaardige en groene uitstraling van het gebied.

Geplaatst: 15-4-2019

Op maandag 22 april, tweede paasdag, zamelt HVC geen huishoudelijk afval in. HVC leegt de bakken op een andere dag. In de HVC afval-app en op de online afvalkalender kunnen inwoners zien wanneer welke bak wordt geleegd.

Geplaatst: 15-4-2019