Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Het Lelycentre vormt samen met het stationsgebied in Stadshart Lelystad een van de 8 sleutelgebieden waar in de enorme behoefte aan woningbouw in de Randstad kan worden voorzien. De 8 sleutelgebieden zijn aangewezen door de in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) samenwerkende gemeenten. De woningbouwopgave wordt bekeken in goede samenhang met beschikbare ruimte en bereikbaarheid.

Geplaatst: 20-3-2019

De gemeente Lelystad nodigt de Lelystadse ondernemers van harte uit voor het Ondernemersontbijt 2019. Het ondernemersontbijt vindt plaats op 9 april van 7.30 tot 10.00 uur in het Stadhuis. Het Ondernemersontbijt is dé gelegenheid om in gesprek te gaan met de gemeente en om uw netwerk verder te versterken. In vervolg op vorig jaar is dit jaar het onderwerp‘Duurzaamheid en Circulariteit in relatie tot de economische ontwikkelingen in Lelystad’. Vanuit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) zijn er op deze aspecten ambitieuze doelstellingen gedefinieerd. Zo wil de MRA in 2030 tot één van de meest circulaire grootstedelijke regio’s in Europa behoren. Doelstellingen die Lelystad, als één van de opdrachtgevers, niet alleen kan realiseren maar waarbij we de (lokale) markt nodig hebben. Welke kansen en mogelijkheden liggen hier voor ondernemers in Lelystad?

Geplaatst: 19-3-2019

Op 14 maart was de “Dag van de 1000 voorbeelden”, een jaarlijks evenement waarin de voortgang van de landelijke Banenafspraak in beeld wordt gebracht. Het wordt georganiseerd in tal van plaatsen in Nederland, maar in Lelystad werd het wel heel groot aangepakt: met een Banenevenement en een Werkgeversconferentie op Lelystad Airport.

Geplaatst: 19-3-2019

Op zaterdag 16 maart presenteerden 43 zorg- en welzijnsorganisaties zich aan de inwoners van Lelystad, tijdens dé informatie-, activiteiten- en belevingsmarkt ‘Doe- en kijkdag Lelystad’. De markt is een terugkerend onderdeel van de Week van Zorg en Welzijn. Dit jaar kwamen ruim 500 bezoekers af op het evenement met activiteiten in en rondom het stadhuis van Lelystad. Zij werden warm welkom geheten door wethouder Nelly den Os, die de samenwerking prees tussen de zorg- en welzijnsorganisaties in de stad. Het nieuwe Ziekenhuis St Jansdal hield open huis voor belangstellenden die het aanbod daar wilden ervaren.

Geplaatst: 19-3-2019

Donderdag 14 maart heeft wethouder Ed Rentenaar het eerste toeristische bruin-witte bord overhandigd aan eigenaar Tom Bremer van Tom’s Creek. “Tom Bremer is vanaf het begin zeer betrokken geweest bij de toeristische bebording en het was niet meer dan logisch dat hij het eerste exemplaar overhandigd kreeg. Met de overhandiging is meteen het startsein gegeven voor de ‘opening’ van het loket waar toeristische borden met verwijzing naar een object aangevraagd kunnen worden. Zo kunnen onze bezoekers de toeristische bedrijven nog beter vinden”, aldus wethouder Ed Rentenaar.

Geplaatst: 19-3-2019

De combinatie leren en werken is erg belangrijk. Niet alleen voor het bedrijfsleven maar ook voor leerlingen, de toekomstige werknemers. Praktijkervaring opdoen is van onschatbare waarde en vormt een mooie opstap naar werk. Dit kan alleen met de medewerking van leerwerkbedrijven. Het Lelystad Akkoord organiseert daarom de LEERWERKVERKIEZING LELYSTAD 2018 Het gaat hierbij om de verkiezing van zowel het Beste Leerwerkbedrijf als het beste Talent. Iedereen in Lelystad (inwoner of bedrijf) kan een leerwerkbedrijf of talent voordragen maar kan ook zichzelf of zijn/haar bedrijf aanmelden.

Geplaatst: 19-3-2019

Op 14 maart 2019 sloot het ondernemersproject Pak je Kans af met een grande finale in Rabobank Lelystad. 22 werkloze jongeren uit Flevoland namen deel aan Pak je Kans en kregen begeleiding bij het starten van een eigen onderneming of het vinden van een baan in loondienst. Daarbij reikte wethouder Den Os van Gemeente Lelystad de winnaarsprijs uit aan Daniël Sylla. De deelnemer die de grootse vooruitgang boekte als ondernemer.

Geplaatst: 18-3-2019

Burgemeester Ina Adema is de nieuwe vice-voorzitter van de G40. Het stedennetwerk, waarbij veertig grote steden met gezamenlijk zo’n vijf miljoen inwoners zijn aangesloten. Paul Depla, burgemeester van Breda, is de nieuwe voorzitter van het Stedennetwerk G40. Dit werd bekendgemaakt tijdens de netwerkdag van de G40 in Dordrecht op 15 maart 2019.

Geplaatst: 15-3-2019

De gemeente Lelystad heeft met de komst van Renée van Ballegooij een nieuwe ideeënmakelaar. Renée nam begin maart 2019 het stokje over van Mira Vendrig, die deze rol sinds 2016 vervulde. Inwoners die plannen of ideeën hebben voor een fijnere buurt kunnen terecht bij Renée van Ballegooij. Dit kan telefonisch op 14-0320 of via mail op: mensenmakendebuurt@lelystad.nl. De nieuwe ideeënmakelaar is ook via WhatsApp bereikbaar (06-30713773).

Geplaatst: 15-3-2019

Donderdag 14 maart vonden maar liefst 800 werkzoekenden de weg naar Flevolands grootste banenbeurs ooit. Onder het motto “Vliegensvlug Naar Werk!” werden er 314 matches gerealiseerd, wat betekent dat deze werkzoekenden concreet uitzicht hebben op werk.

Geplaatst: 15-3-2019

Afgelopen woensdag werd na 5 maanden bouwtijd het hoogste punt gevierd van het Hanzehuys. De 42 huurappartementen aan de kop van de Stationslaan, op de hoek van de Rigastraat en Kopenhagenlaan (HanzePark) is een ontwikkeling van ReadyforLiving Projectontwikkeling en is verkocht aan Woonstichting Centrada, die de appartementen vanaf vandaag gaat verhuren. Wethouder Janneke Sparreboom, Centrada directeur-bestuurder Martine Visser en ReadyforLiving-directeur Bas Verkerk brachten een toost uit op het nieuwe gebouw.

Geplaatst: 14-3-2019

Gemeente Lelystad, Staatsbosbeheer en provincie Flevoland werken samen aan de realisatie van ‘Poort Oostvaardersplassen Lelystad’. De poort wordt een van de entreegebieden van Nationaal Park Nieuw Land en bevindt zich in het Hollandse Hout. Om deze poort te realiseren tekenden de partners op 13 maart 2019 een convenant waarin staat hoe zij samenwerken, waar aan, en met welk budget. Dit voorjaar starten de partners met een vijftal projecten en activiteiten, waarvoor zij gezamenlijk zes miljoen euro beschikbaar stellen. De realisatie van het nieuwe entreegebied van Nationaal Park Nieuwland komt daarmee een stap dichterbij.

Geplaatst: 14-3-2019