Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Het centraal stembureau heeft op dinsdag 16 april de uitslag van de hertelling provinciale statenverkiezingen in Flevoland bekendgemaakt en vastgesteld.

Geplaatst: 16-4-2019

Samen met bewoners, ondernemers, eigenaren en culturele instellingen werkt de gemeente aan de ontwikkeling van een levendiger en groener Stadshart. We nemen hierin de volgende stap: de ontwikkeling van het Theaterkwartier. Dit is het gebied rondom het Agoratheater.

Geplaatst: 16-4-2019

Wethouder Elly van Wageningen opende op openbare basisschool de Regenboog dit jaar de Koningspelen 2019. Dat deed zij door het vernieuwde schoolplein officieel te openen en een hardloopwedstrijd met de kinderen te doen. Koningsdag stond dit jaar op De Regenboog in het teken van buiten spelen. En waar kun je nou beter buiten spelen dan op een prachtig vernieuwd en uitdagend schoolplein?

Geplaatst: 16-4-2019

In september en oktober werkt Provincie Flevoland aan het fietspad langs de N309 Dronterweg tussen Lelystad en Dronten. Het nieuwe fietspad wordt veilig en duurzaam.

Geplaatst: 16-4-2019

Derde Beeldvormende sessie dinsdagavond 16 april vanaf 19.00u

Geplaatst: 15-4-2019

Tot Windesheimstudent Valiant in Weesp ten tonele verscheen, hulde de fabriekshal zich in nevelen: in oliewalmen welteverstaan. De komst én oplossing van de Engineeringstudent deed de mist definitief optrekken en hiervoor kreeg hij vrijdag een Flevopenning.

Geplaatst: 15-4-2019

Wethouder Janneke Sparreboom, directeur van OMALA Rob Verhoeff en directeur Andries Heierman van groenaannemer Van de Bijl & Heierman hebben vrijdag 12 april gezamenlijk een boom geplant aan de Ochoaweg in Lelystad Airport Businesspark. In totaal worden in twee weken tijd bijna 400 bomen in het gebied geplaatst. Hiermee wordt verder vorm gegeven aan de aantrekkelijke hoogwaardige en groene uitstraling van het gebied.

Geplaatst: 15-4-2019

Op maandag 22 april, tweede paasdag, zamelt HVC geen huishoudelijk afval in. HVC leegt de bakken op een andere dag. In de HVC afval-app en op de online afvalkalender kunnen inwoners zien wanneer welke bak wordt geleegd.

Geplaatst: 15-4-2019

Op vrijdagmiddag 12 april jongstleden bezocht een delegatie van de Lelystadse gemeenteraad twee grote afvalverwerkings-locaties in Alkmaar.

Geplaatst: 15-4-2019

Alweer twee jaar is het nieuwe gebouw van Kind Centrum Warande de spil in de wijk waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Burgemeester Adema heeft woensdag 10 april een bezoek gebracht aan het Kindcentrum en een inspirerende rondleiding gehad. Ze heeft een kijkje in de keuken kunnen nemen en bijvoorbeeld gezien hoe de soepele overgang van de 3+ kinderen naar onderwijs vorm krijgt. De presentatie van een aantal kinderen uit de bovenbouw in het kader van Lelystad Next Level leverde verrassende ideeën op over een hotel aan de kust, een aquarium en een schiereiland tussen Lelystad en de Marker Wadden.

Geplaatst: 15-4-2019

Flevoland is de eerste provincie die in de hele provincie slimme fietsverkeerslichten heeft staan. Als fietsers in Flevoland de app Schwung geïnstalleerd hebben, hoeven ze minder vaak te wachten voor een rood licht en zijn ze sneller op hun bestemming. Dit betekent meer comfort en betere doorstroming voor fietsers.

Geplaatst: 12-4-2019

Het college van Lelystad geeft de verkoop van bouwkavels in de buurt Schoener-west in handen van een externe marktpartij. Schoener-west is een van enkele nog ‘onafgemaakte plekken’ in Lelystad die het college graag op korte termijn bebouwd wil zien. Het is het restant van tijdens de woningmarktcrisis stagnerende woningbouw. Met een nieuw en aantrekkelijk woningbouwplan voor de nog resterende kavels denkt de gemeente de buurt snel af te kunnen maken.

Geplaatst: 11-4-2019