Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

De Kustvisie Lelystad 2030 is richtinggevend en schetst een beeld van de ontwikkelingen op de lange termijn. Natuur- en gebiedsontwikkelingen vereisen een lange adem. De Kustvisie is een breed gedragen ontwikkelingsvisie die een bouwsteen is voor de omgevingsvisie. Met de vaststelling door de raad ontstaat er niet alleen een duidelijke richting voor een samenhangende kustontwikkeling, maar heeft Lelystad ook een document om de gemeentelijke ambitie uit te dragen en verder vorm te geven.

Geplaatst: 6-12-2019

Woensdagavond 4 december 2019 vonden korte debatten plaats in de Tweede Kamer over acute zorg, ambulancezorg en de Toekomstverkenning Flevoland. Daarbij werden verschillende moties ingediend waarover de Kamer op dinsdag 10 december 2019 stemt. Wethouder gezondheidszorg Elly van Wageningen en leden van Stichting Behoud Ziekenhuis Lelystad waren bij de plenaire sessie in de Tweede Kamer aanwezig.

Geplaatst: 6-12-2019

Gemeente Lelystad maakt sinds kort gebruik van gezichtsscanners. De scanners staan bij de balies van Burgerzaken. Met de scanners kan de gemeente reisdocumenten, id-kaarten en rijbewijzen controleren op echtheid. Zo wil de gemeente het misbruik van persoonsgegevens sneller opsporen en identiteitsfraude voorkomen. Wethouder Ed Rentenaar: "Op deze manier kunnen we voorkomen dat mensen slachtoffer worden van identiteitsfraude. Het is een uitbreiding van onze dienstverlening, waarbij deze extra controle zowel voor de inwoner als voor ons van groot belang is."

Geplaatst: 6-12-2019

Zondag 1 december werden Sinterklaas en zijn Pieten feestelijk onthaald in Cafetaria Netwerk in de Tjalk. Een initiatief van Cafetaria Netwerk voor kinderen van ouders die het financieel niet zo breed hebben. Lisley Drubbel, bedenker en medeorganisator van het feest, blikt trots terug op het feest: ‘Vorig jaar, toen wij dit feest voor het eerst organiseerden, hebben we 22 kinderen en hun ouders blij kunnen maken. Dit jaar waren er maar liefst 46 kinderen die samen met wethouder Nelly den Os Sinterklaas en zijn Pieten ontvingen.’

Geplaatst: 5-12-2019

De Raad van Lelystad heeft een voorstel gedaan om het aantal AED’s in Lelystad uit te breiden, zodat er een goede spreiding in de stad is tussen deze levensreddende apparaten. Inwoners die kunnen reanimeren kunnen dan snel over een AED beschikken en daarmee het leven redden van iemand die een hartstilstand heeft. Het College van Lelystad ondersteunt de raad de komende maanden bij de uitwerking van het initiatiefvoorstel en werkt daarin samen met inwoners, bedrijven en ketenpartners. De raad heeft € 155.000,- beschikbaar gesteld voor de realisatie van de uitvoering.

Geplaatst: 5-12-2019

Het college is voornemens het sportveld van Scholengemeenschap Lelystad (SGL) aan het Kofschip aan te wijzen als nieuwe locatie voor carbidschieten op oudjaarsdag. De oude locatie bij de Rietlanden is niet meer beschikbaar omdat daar Campus Porteum wordt gebouwd.

Geplaatst: 5-12-2019

Het geld voor subsidies uit het Luchthavenfonds is nagenoeg op. Gemeente Lelystad, provincie Flevoland en Lelystad Airport hadden dit fonds in het leven geroepen met als doel om duurzaamheid, leefbaarheid en economische ontwikkeling op en rond Lelystad Airport te stimuleren. Na afhandeling van een lopende subsidieaanvraag zijn de middelen voor subsidie uitgeput. Hiermee is vanuit het Luchthavenfonds geen subsidie meer beschikbaar.

Geplaatst: 4-12-2019

De vijfde editie van de Lelystad Airportkrant verschijnt op woensdag 11 december 2019. De krant wordt samen met de huis-aan-huiskranten verspreid in heel Flevoland in een oplage van 190.000 exemplaren.

Geplaatst: 4-12-2019

“We stoppen niet met spelen omdat we ouder worden, maar we worden ouder omdat we stoppen met spelen”: één van de wijze opmerkingen van Ard Schenk, oud Wereld- en Olympisch kampioen schaatsen.

Geplaatst: 2-12-2019

Burgemeester Ina Adema heeft zaterdag 30 november samen met Dutch Brownie en twee jonge bewoners van de Zuiderzeewijk de feestelijke opening verricht van Ons Winkeltje aan de Rode Klif. Ons Winkeltje is een initiatief van Mila Romeijn, en biedt mooie kleding voor dames, heren en kinderen tegen schappelijke prijzen.

Geplaatst: 2-12-2019

Afgelopen zaterdag 30 november vierden voor de 5e keer honderden kinderen een Sinterklaasfeest in het Agora theater in Lelystad. Deze kinderen waren uitgenodigd door de stichting Sint voor elk Kind.

Geplaatst: 2-12-2019

Wethouder John van den Heuvel heeft namens het college van Lelystad de felicitaties overgebracht aan algemeen directeur Jan Hannink en HR-manager Marike van den Ham van Vlint Holding voor de nominatie van de Flevolandse Participatiepenning 2019. De Participatiepenning wordt voor de vierde keer op 21 februari 2020 uitgereikt tijdens het Ondernemersgala van de stichting Flevopenningen op Lelystad Airport. Ook dit jaar worden er zes maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijven genomineerd voor de Participatiepenning. Vlint is een van de zes genomineerde bedrijven uit Flevoland en het enige genomineerde bedrijf uit Lelystad.

Geplaatst: 29-11-2019