Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Tijdens een bijeenkomst bij Toms Creek zijn 11 werkgevers benoemd tot Partner van Werkbedrijf Lelystad (WBL). Wethouder John van den Heuvel overhandigde samen met de directeur van WBL, Onno Vermooten, het bijbehorende certificaat met muurschild.

Geplaatst: 15-11-2019

De eerste groep van 10 vrijwilligers is maandag 11 november 2019 gecertificeerd als workshoptrainer gastvrijheid. Zij gaan deze kennis en kunde doorgeven aan vrijwilligers binnen hun eigen organisatie of een organisatie elders. De certificaten zijn uitgereikt door wethouder Nelly den Os. De training is gegeven door LelystadDoet, onderdeel van Welzijn Lelystad.

Geplaatst: 14-11-2019

College en burgemeester hebben nieuw beleid voor prostitutie en de seksbranche vastgesteld. Met dit nieuwe beleid streeft het college naar een seksbranche die veilig is voor zowel de prostituees als hun klanten. Dit doel moet bereikt worden door in te zetten op het versterken van de positie van de sekswerkers, de aanpak van misstanden, de regulering van de prostitutiebranche, het beschermen van het woon- en leefklimaat en passend toezicht en handhaving.

Geplaatst: 13-11-2019

De meeste inbraken vinden plaats in de maanden december en januari. Tijdens de feestdagen is er een sterke piek te zien. Veel mensen zijn dan niet thuis. Wat kunt u zelf doen om inbrekers buiten de deur te houden?

Geplaatst: 12-11-2019

Alle Flevolandse gemeenten en de provincie willen in 2025 tot de helft van hun producten, goederen en diensten circulair inkopen. Dat staat in de intentieverklaring die vandaag door alle partijen werd ondertekend. De ondertekening vond plaats tijdens een bijeenkomst van het Platform Circulair Flevoland. In 2020 zullen de gemeenten en de Provincie een actieplan opstellen hoe circulair inkopen tot een succes te maken.

Geplaatst: 12-11-2019

De afsluiting van het mentorproject werd feestelijk afgesloten bij lunchcafé Brownies & downieS. Wethouder John van den Heuvel reikte certificaten uit aan de mentoren die zich anderhalf jaar hebben ingezet voor het project School’s Cool. Dit was alweer de 13e groep die begeleid is door School’s Cool.

Geplaatst: 11-11-2019

Wethouder cultuur Peter Schot heeft vrijdagavond de prijzen uitgereikt aan de winnaars van het poëzieproject ‘Van binnen naar buiten’ van ISG Arcus en de School der Poëzie. Zes klassen VMBO-leerlingen lezen en schrijven poëzie.

Geplaatst: 9-11-2019

Wethouder van onderwijs, gezondheid en vitaliteit, Elly van Wageningen, heeft vanmorgen de kinderen van basisschool De Albatros bezocht tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt is een jaarlijks terugkerend ontbijt op school, waarbij extra aandacht is voor hoe goed en gezond het is voor kinderen om te ontbijten. Tijdens het ontbijt lanceerde de wethouder het drankenbord “Hoeveel suiker zit er in?” De wethouder legde de kinderen uit dat water uit de kraan drinken de gezonde – en makkelijke! - keuze is.

Geplaatst: 8-11-2019

Donderdag 7 november vond de officiële opening plaats van het multimodale binnendijkse bedrijventerrein Flevokust Haven. Na twee jaar van voorbereiding is fase 1 van het binnendijkse multimodale industrieterrein van Flevokust Haven bouwrijp en gereed om bedrijven te ontvangen. Onder meer de ruime kavels, de centrale ligging en de uitstekende bereikbaarheid maken dat de belangstelling voor vestiging groot is. In aanwezigheid van ruim 70 genodigden werd het binnendijkse bedrijventerrein feestelijk geopend met het hijsen van de vlaggen.

Geplaatst: 7-11-2019

Ter gelegenheid van het Nationaal Schoolontbijt kwamen leerlingen van groep 5/6 van basisschool Ichthus donderdagochtend 7 november ontbijten met loco-burgemeester Janneke Sparreboom. In het bedrijfsrestaurant van het stadhuis stond een feestelijk en gezond ontbijt klaar.

Geplaatst: 7-11-2019

Een groot deel van de Lelystadse leerkrachten doet mee aan de landelijke onderwijsstaking. Veel leerkrachten verzamelden zich op woensdagochtend 6 november 2019 op het Stadhuisplein van Lelystad. Wethouder Peter Schot sprak namens het college de menigte bemoedigend toe.

Geplaatst: 6-11-2019

Het college van Lelystad heeft overeenkomsten met hoofdaannemers gesloten voor het leveren van dagbesteding en ondersteuning thuis in de komende vijf jaren. De hoofdaannemers werken samen met andere zorgaanbieders, waarbij er ook ruimte is voor kleine partijen. Gezamenlijk kunnen zij daardoor een divers aanbod en keuzemogelijkheden bieden.

Geplaatst: 6-11-2019