Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Van maandag 2 september tot en met vrijdag 1 november 2019 is het fietspad langs de N309 Dronterweg afgesloten wegens werkzaamheden door de provincie Flevoland. Voor (brom)fietsers tussen Lelystad en Dronten is deze periode een omleiding ingesteld.

Geplaatst: 19-8-2019

Ook dit jaar was er weer veel belangstelling voor Summer’s Cool. Een sportief, educatief en cultureel programma voor jongens en meiden die niet op vakantie kunnen gaan. Sportbedrijf Lelystad blikt, samen met de partners Kubus en FlevoMeer Bibliotheek, terug op vier geslaagde weken Summer’s Cool.

Geplaatst: 19-8-2019

Lelystad heeft haar eigen Lowlands. De bands en acts die op Lely Road To Lowlands Paradise stonden, heetten donderdag 15 augustus 2019 niet alleen de Lowlandsgangers muzikaal welkom, maar zorgden ook in het Stadshart voor een Lowlandssfeertje.

Geplaatst: 16-8-2019

Op zaterdagavond 14 september biedt LelySTART een veelbelovend en afwisselend programma. Theaterliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens Comedy Night in AGORA Theater, terwijl poppodium Corneel muziekliefhebbers prachtige namen op het hoofdpodium biedt. Trijntje Oosterhuis en Suzan & Freek zijn hier de grote namen, terwijl Bo Saris voor een nostalgische noot zal zorgen met zijn interpretatie van bekende nummers van Michael Jackson. Bij FlevoMeer Bibliotheek geeft Thomas Olde Heuvelt een literaire lezing. Een mooi, afwisselend programma, met voor ieder wat wils.

Geplaatst: 14-8-2019

De gemeente Lelystad laat elk jaar een cliëntervaringsonderzoek uitvoeren onder gebruikers van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)-voorzieningen. Ook afgelopen jaar was de waardering goed. Klanten geven een 7,5 of hoger voor de Wmo voorzieningen. Zo worden de huishoudelijke ondersteuning en ondersteuning thuis gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 7,9 en krijgt de dagbesteding een 7,5. De Sociaal Wijkteams worden gewaardeerd met een 8,0.

Geplaatst: 14-8-2019

KPN NetwerkNL start met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Lelystad Noord, na eerder al grote delen van Lelystad aangesloten te hebben. De uitrol in Lelystad Noord is onderdeel van de plannen van KPN om de komende drie jaar circa een miljoen extra huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. Vanaf 28 augustus 2019 starten de werkzaamheden in het aansluitgebied. Initiatiefgroep Glasvezel Noord Lelystad is blij met aanleg van glasvezel. Wethouder John van den Heuvel bedankte de trekker van de initiatiefgroep, de heer Van der Schaaf, met een bloemetje en het Lelystad-speldje.

Geplaatst: 12-8-2019

BBV development en de gemeente Lelystad hebben koop- en ontwikkelingsovereenkomsten voor nieuwbouw in Warande ondertekend. BBV development gaat op drie projectkavels in De Olmen aan de slag. Het gaat om bouwblok III en V aan de noordzijde van het Olmenpark en een ander bouwblok in het westelijke deel van dit deelgebied.

Geplaatst: 9-8-2019

Van 12 augustus 02.00 uur tot en met 15 augustus 06.00 uur werkt de provincie Flevoland aan de Larserweg rondom de op- en afritten A6 Lelystad. Hiervoor is de weg afgesloten richting Lelystad en gelden er omleidingen.

Geplaatst: 5-8-2019

Afgelopen dagen is het storten van bedrijfsafval van AEB Amsterdam (Afval Energie Bedrijf Amsterdam), bij het afvalverwerkingsbedrijf Afvalzorg in Lelystad, veel in het nieuws geweest. Provincie Flevoland is hierbij bevoegd gezag op grond van afvalwetgeving. Gemeente Lelystad heeft in deze casus geen rol. Als gemeente zijn we verantwoordelijk voor het huishoudelijk afval, dat door HVC ingezameld en in Alkmaar verwerkt wordt. Het storten van het bedrijfsafval van AEB betreft een calamiteit en is een tijdelijke situatie. Het college vindt het storten van dit afval een onwenselijk scenario.

Geplaatst: 1-8-2019

Op zaterdagmiddag 14 september 2019 is er vooral heel veel te doen en te beleven tijdens LelySTART. Zo kun je over straat zwerven voor spectaculair straattheater en kun je bij Alles Kids in de bibliotheek terecht voor alles van kinderwens tot kleuterklas. Bovendien is er weer Grote Boekverkoop. Kubus heeft open huis met een spannende speurtocht, Agora Theater biedt etalages op het gebied van dans, koren en muziek en uiteraard is er ook een nieuwe editie van Kunstgras.

Geplaatst: 1-8-2019

Wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom, heeft een bezoek gebracht aan de 3000 m2 grote showroom van Total Home Concept die volop inspiratie biedt voor woonideeën op het gebied van keukens, sanitair, vloeren en wandafwerking. Het bezoek past in de reeks werkbezoeken van de wethouder aan Lelystadse ondernemingen.

Geplaatst: 31-7-2019

Na de zomervakantie begint aannemingsbedrijf De Wilde met de aanleg van parkeerplaatsen, trottoirs etc. in Warande. Direct na de bouwvak worden afspraken gemaakt over de volgorde van het werk. Door de voortgang in de woningbouw is het mogelijk om de Zilverschoonlaan/Penningkruidstraat (vanaf de Wederiklaan), de Parnassialaan (inclusief delen van Boterbloemhof en Dotterbloemhof) en de Wederiklaan langs het Olmenpark definitief in te richten. Hiermee veranderen ook de laatste bouwstraten in het zuidwestelijke deel van het eerste deelplan in Warande in de definitieve bestrating.

Geplaatst: 31-7-2019