Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuws 2019

Nieuwsoverzicht

Met meer dan 1100 deelnemers begon afgelopen maandagavond het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi bij korfbalvereniging Exakwa. Na de openingswoorden van wethouder Elly van Wageningen konden de poulewedstrijden starten en werd er gestreden om de felbegeerde titel.

Geplaatst: 23-5-2019

Jesse Clijnk is de allereerste student die na deelname aan het programma Lelytalent een SBB Boris praktijkcertificaat ontvangt! Op 16 mei jl. ontving hij vol trots deze praktijkverklaring uit handen van John Bakker, leermeester en eigenaar van restaurant ‘Bij John’ en zijn coach Gaatze Boersma, talentcoach bij het MBO Lelytalent in Lelystad.

Geplaatst: 23-5-2019

Vandaag kunnen kiesgerechtigde inwoners van Lelystad hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van het Europees parlement.

Geplaatst: 23-5-2019

Vanochtend hebben burgemeester Ina Adema, directeur van Lelystad Airport Hanne Buis, gedeputeerde Jan de Reus en wethouder Janneke Sparreboom hun stem voor het Europees Parlement uitgebracht op de stemlocatie in de ontvangsthal van Lelystad Airport.

Geplaatst: 23-5-2019

Het college van Lelystad gaat woningcorporatie Centrada vragen om voor het jaar 2019 statushouders (mensen met een verblijfsvergunning) toch urgentie te verlenen bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Heel specifiek gaat het dan om gevallen van gezinshereniging.

Geplaatst: 22-5-2019

De gemeente Lelystad heeft samen met de Lelystadse schoolbesturen een meerjarenplan gemaakt voor wat er op de lange termijn met de gebouwen van het basisonderwijs gaat gebeuren in de stad. Het plan maakt voor de besturen van de basisscholen en de gemeente duidelijk waar zij financieel rekening mee moeten houden als het gaat om investeringen in én onderhoud van de schoolgebouwen, voor de jaren 2021-2034. Het plan wordt ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.

Geplaatst: 22-5-2019

Het tweede Lagerhuisdebat tussen scholieren van Arcus en SGL -georganiseerd door Wereldwinkel Lelystad en Stadmakerij- is gewonnen door Arcus. Het was een spannende strijd in de raadzaal die de jury, bestaande uit Nelly den Os (wethouder), Harold van Waveren (Wereldwinkel Lelystad) en Barry Lommen (SVOL), de nodige hoofdbrekens bezorgde.

Geplaatst: 22-5-2019

In aanwezigheid van dichter Gerard Beense, onthulde wethouder Kunst & Cultuur Peter Schot op 15 mei 2019 de plaquette met een gedicht bij het kunstwerk ‘Scheepskiel’ van kunstenaar Ger Zijlstra. Dit markante kunstwerk staat op de hoek Stadhuisstraat hoek Muntstraat.

Geplaatst: 22-5-2019

Wethouder John van den Heuvel heeft maandag 20 mei de vrijwilligersovereenkomsten met 34 mentoren ondertekend, die zich gedurende anderhalf jaar gaan inzetten voor het project School’s cool. Daarmee start alweer de veertiende groep van dit mentorproject. Binnen het project School’s cool begeleiden mentoren een kind van groep 8 van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een kind dat een steuntje in de rug nodig heeft om een goede start te maken op zijn of haar nieuwe school van voortgezet onderwijs. Persoonlijke, individuele begeleiding en de relatie tussen de thuismentor, het kind en de ouder(s) staan hierbij centraal. Deze veertiende keer worden 37 kinderen begeleid.

Geplaatst: 21-5-2019

Bellen, whatsappen of muziek luisteren terwijl u fietst. "Moet kunnen toch!" "Ík kan dat wel tegelijkertijd!" Of... valt dat tegen en zitten er toch ook risico's aan vast? De leerlingen uit groep 7/8 van De Wildzang uit Lelystad hebben een gastles gehad van Veilig Verkeer Nederland over het gebruik van de smartphone op de fiets. Zien, leren en ervaren was het motto van de les. Het resultaat: leerlingen worden zich meer bewust van de risico's van bellen, gamen en Whatsappen in het verkeer.

Geplaatst: 21-5-2019

De gemeente Lelystad biedt aan geïnteresseerde marktpartijen twee bouwkavels aan in de wijk Warande. De kavels hebben een gezamenlijke oppervlakte van 8.299 m². Op deze kavels is ruimte voor ca. 33 verschillende typen woningen: vrijstaand, rijwoningen en tweekappers. In het plan moeten blijvende erfafscheidingen mee worden ontworpen. Marktpartijen als bouwers, projectontwikkelaars, architecten hebben tot en met dinsdag 18 juni 2019 de gelegenheid een bod te doen.

Geplaatst: 21-5-2019

Op vrijdag 17 mei 2019 ondertekenden bestuurders van Eduvier onderwijsgroep en Stichting Aeres Groep, samen met wethouder Nelly den Os, een adoptieovereenkomst voor een gedeelte van het Woldbos. Beide scholen zullen dit deel van het bos gebruiken als praktijktuin.

Geplaatst: 21-5-2019