Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Bewonersavond Dotterbloemhof

Geplaatst: 24-9-2019

Maandag 23 september is er een bewonersavond georganiseerd vanwege de overlast in de Dotterbloemhof in het hofje bij de speelplek. Naast enkele bewoners waren ook Welzijn Lelystad, de politie en gemeente vertegenwoordigd. Op 7 juni 2018 zijn er afspraken gemaakt, met name over zwerfvuil en het voetballen bij en rond de speelplek. Deze zijn tijdens de bewonersavond geëvalueerd. Vooral het voetballen is en blijft een punt van aandacht.

Zwerfvuil

Er is in samenwerking met de gemeente door de bewonersvereniging een bord met huisregels gemaakt, en dat werkt. Net als de prullenbak die is geplaatst.

Voetballen

Het ‘verboden te voetballen’ bord en het ‘huisregelbord’ zijn geplaatst. Dit leek een tijd te helpen, maar nu het donker wordt, gaan kinderen toch weer dichter bij huis voetballen op de speelplek, geven bewoners aan.

Kinderen kunnen wel uitwijken naar het nieuw aangelegde voetbalveld in het Olmenpark, maar dat blijkt niet helemaal effen te zijn. Na inspectie blijkt het voor een trapveld acceptabel, maar het gedeelte bij de doeltjes zal opnieuw worden los getrokken en worden ingezaaid.

Er is nog steeds een wens van de bewoners om een kunstgrasveld aan te laten leggen. Hiervoor zal geld ingezameld moeten worden. Hier is nog geen actie op ondernomen. Wel wordt, in samenwerking met Welzijn Lelystad en de Ideeënmakelaar en de bewonersconsulent, gekeken naar mogelijkheden voor crowdfunding / sponsoring etc. Als blijkt dat bewoners een bepaald bedrag hebben opgehaald, dan kan de projectmanager intern bespreken wat de mogelijkheden zijn voor een kunstgrasveld, ook deels gefinancierd door ‘Mensen maken de Buurt’. Wilt u ook bijdragen hieraan, neem dan contact op met Carmen Abels. Zij is bereikbaar van maandag t/m donderdag per mail via cm.abels@lelystad.nl of telefonisch via het telefoonnummer 0320-279 338.

Spelen met bouwmateriaal

Verder is er overlast van kinderen die spelen met pallets en ander bouwmateriaal. De projectmanager heeft via de projectleiders / toezichthouders van de gemeente de bouwbedrijven verzocht om hekwerken goed af te sluiten. Bewoners worden ook opgeroepen om hun kinderen erop te wijzen dat spelen op een bouwterrein gevaarlijk kan zijn.