Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Allereerste Sport-en Cultuurweek van start gegaan

Geplaatst: 23-9-2019

Wethouder van Sport Elly van Wageningen heeft zaterdag 21 september 2019 in sportcentrum De Koploper de eerste Sport- en Cultuurweek in Lelystad geopend. Inwoners maken tot en met zondag 29 september gratis kennis met allerlei sportieve en culturele activiteiten in de stad.

"Sport en cultuur erg belangrijk"

Sportbedrijf Lelystad en De Kubus hebben de handen dit jaar voor het eerst ineengeslagen. Wethouder Van Wageningen benadrukte tijdens de opening het belang van bewegen: "Ik wil iedereen oproepen om lekker in beweging te komen. Naast dat het gewoon een goed gevoel geeft, is het ook gezond, zorgt het ervoor dat je ontdekt waar je goed in bent en helpt het bij het ontmoeten van andere mensen in de stad."

Veel belangstelling

De opening van de Sport -en Cultuurweek werd goed bezocht. De bezoekers zagen voormalig Nederlands Kampioen Mountainbike Trial Patrick Smit een BMX-demonstratie geven. Daarna kwam het publiek zelf in beweging tijdens diverse workshops. Ook werden diverse verenigingen op de fiets bezocht. Deelnemers konden daar een fiets mee winnen. Bij een bezoek aan vijf verenigingen werd een vrijkaartje voor het zwembad verdiend.

Verenigingen openen hun deuren

Het programma van de Sport- en Cultuurweek is tot stand door de nauwe samenwerking met diverse Lelystadse verenigingen. Nog de hele week kunnen inwoners kosteloos genieten van allerlei clinics en workshops. De week wordt afgesloten door Lelykracht op zondag 29 september. Op het Aron Winter Cruyff Court bij Atolplaza zijn er dan 's middags verschillende activiteiten.