Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Lelystad Akkoord organiseert de Digitale Werkplaats in Lelystad

Geplaatst: 16-10-2019

Internet kan helpen bij het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf. Maar om optimaal de kansen van het internet te kunnen benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal. Vanaf 25 november 2019 zal Google met de Digitale Werkplaats daarom een week lang Lelystad aandoen om workshops aan ondernemers en studenten te geven.

Aansluiting tussen werkgevers en opleidingen

De workshops gaan over onder meer het vergroten van online zichtbaarheid van het bedrijf, online veiligheid en het analyseren van websites. Dit past binnen het Lelystad Akkoord, een samenwerking van overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen. Het Lelystad Akkoord en Google werken samen om de aansluiting tussen werkgevers en opleidingen zo groot mogelijk te maken.

Ondernemers en studenten getraind

Voor MKB'ers zijn er volop kansen om online meer groei te realiseren. Zo verkoopt het Nederlandse MKB bijvoorbeeld slechts 15% online, terwijl 82% van de consumenten online koopt (bron: DESI 2018). Google is daarom eind 2015 gestart met de Digitale Werkplaats, waarmee ondernemers de kans krijgen om de gewenste digitale vaardigheden te leren. Inmiddels worden er naast trainingen voor ondernemers ook voor studenten en werknemers speciale online en offline trainingen georganiseerd. Google geeft ook in andere landen trainingen aan ondernemers, studenten en werkzoekenden. Zo hebben inmiddels al meer dan 5 miljoen Europeanen de trainingen gevolgd.

Aanmelden

Er worden van 25 tot en met 29 november 2019 dagelijks verschillende trainingen in Lelystad gegeven. De exacte data en locaties zijn te vinden op de website van de Digitale Werkplaats. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via g.co/gratisworkshops.

Officieel NIMA-certificaat

De Digitale Werkplaats bezoekt in het najaar verschillende plaatsen in het land. Daarnaast biedt Google ook een online programma met trainingen. Wie alle 26 onderwerpen afrondt en de testvragen correct beantwoordt, ontvangt een certificaat dat onderschreven wordt door IAB Europe, Open University en NIMA.